Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Spor Kulübü, Başkentli çocuklara yüzme sporunu tanıtmaya devam ediyor. Yaz Okulları kapsamında düzenlenen yüzme kursları, büyük ilgi görüyor ve eğitimler profesyonel yüzme antrenörleri tarafından veriliyor.

Yüzme Kursları Büyük İlgi Görüyor

Başkent’teki Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen yaz okulları, çocukların ve gençlerin yoğun ilgisini çekiyor. Yüzme kursları, EGO Spor Kulübü bünyesindeki deneyimli yüzme antrenörleri tarafından veriliyor ve Osmanlı, Kuşcağız, Sincan, Etimesgut, Mutlu ve Sincan Aile Yaşam Merkezleri’nde bulunan yarı olimpik havuzlarda gerçekleştiriliyor.

EGO Spor Kulübü’nden Destek Mesajı

EGO Spor Kulübü Başkanı Zafer Tekbudak, projenin çocuklar ve aileler tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtti. Tekbudak, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, spor ve sporculara büyük destek veriyor. Biz de bu güvene layık olmak için tüm çabamızı gösteriyoruz. Çocuklarımıza kaliteli eğitim veriliyor ve bu desteği sürdüreceğiz” dedi.

Tekbudak, “Çocuklarımızın neden geleceğin olimpiyat sporcuları olmasın?” sorusunu gündeme getirerek, ailelere çocuklarının yeteneklerini keşfetmeleri için destek olmalarını önerdi.

15 Bin Çocuk Yüzme Eğitimi Aldı

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Serkan Yorgancılar, yaz boyunca merkezlerde spor ve sanat branşlarında çocuklara hizmet verdiklerini açıkladı. Yorgancılar, “Aile Yaşam Merkezlerimizdeki yaklaşık 10 havuzda, sezon boyunca 15 bin çocuğa yüzme eğitimi verdik. Çocuklar ve gençleri her türlü bağımlılıktan korumanın yolu spordan geçiyor” dedi.

Kaliteli Antrenman ve Yeni Sporcular

EGO Spor Kulübü Yüzme Antrenörü Esil Fulya Doğan, çocuklara kaliteli antrenman süreci sunduklarını ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedeflediklerini belirtti. Doğan, “Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle bu eğitimler büyük bir şans. Çocuklarımızı sokaktan alıp, takım çalışması ve yüzme becerileri kazandırıyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi