Ankara’da, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde toplanan servis aracı esnafı, kamu kurumlarında servislerin kaldırılması ve yüksek servis ücretleri konusunda yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. Basın açıklaması yapan esnaf, bu sorunlar nedeniyle velilerle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Servis Ücretleri ve Mağduriyetler

Ankara Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde servis ücretleriyle ilgili tartışmaların başladığını belirtti. Aktürk, "Servisçi esnafımız, mevcut koşullar altında okul servisi yapamayacak duruma gelirse, bu sektörde ciddi sıkıntılar yaşanacak. Öğrenci taşımacılığı için kişi başına 1860 lira ücret alıyoruz. Ancak bu meblağ, mazot, araç giderleri, borçlar ve geçim giderlerini karşılamaya yetmiyor. Desteklenmesi gereken bir sektör olmamıza rağmen, şu anda bitme noktasına geldik. Kamuda servis aracı işimizi geri verin" şeklinde konuştu.

CHP’li Milletvekili Umut Akdoğan’ın Destek Mesajı

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, servisçi esnafına destek vererek, aile bütçelerindeki önemli kalemlerden birinin okul masrafları olduğunu vurguladı. Akdoğan, “İktidar sahipleri, bu tür maliyetlerle ilgili gündeme geldiğinde halkı ve esnafı karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Ev kiraları arttığında ev sahibi ile kiracıyı, servis ücretleri yükseldiğinde ise servisçiler ile velileri karşı karşıya getiriyorlar. Oysa hem yurttaşlar hem de servisçiler bu durumda mağdur durumda” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından, Umut Akdoğan, bir servis minibüsünün direksiyonuna geçerek aracı akaryakıt istasyonuna kadar kullandı. Akdoğan, aracın yakıt deposunun geçen yıl 1500 liraya dolduğunu, şu anda ise 2800 lira dolduğunu belirtti. Bu durumun, servisçilerin maliyetlerini ne kadar zorladığını gözler önüne serdi.

Kaynak: Haber Merkezi