Proje, 14 bin 250 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilirken, bölge halkına daha modern, sağlıklı ve güvenli hizmet sunmayı hedefliyor. Esat Semt Hali ve Çarşısı’ndaki tadilat, 14 bin 250 metrekarelik alanda dört katlı bir yapı üzerinde gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında bodrum katında otopark, zemin katta ise 30 dükkân yer alacak. Bu dükkânlar, tamirci, kunduracı, çiçekçi, sahaf, fotoğrafçı* ve hırdavatçı gibi çeşitli esnafa ev sahipliği yapacak. Zemin katın yanı sıra, diğer katlarda ve terasta sosyal ve kültürel alanlar bulunacak.

Esat Hali Ankara

Projenin 3 bin 200 metrekarelik diğer katlarında ve terasta; atölyeler, kütüphaneler, gençlik merkezi, radyo müzesi, kayıt stüdyosu, tasarım pazarları ve açık hava oyun alanları gibi pek çok sosyal ve kültürel alan yer alacak. Ayrıca, terasta vatandaşların çeşitli lezzetlerle buluşabileceği bir sofra çemberi oluşturulacak.

Ankara Büyükşehir

ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Üstyapılar Proje Şube Müdürü Özlem Özderin, projeyle ilgili olarak şunları söyledi: “Toplam 14 bin 250 metrekare inşaat alanına sahip olan bu yapının zemin katı 3 bin 380 metrekare, diğer katları ise ortalama 3 bin 200 metrekare olarak planlandı. Teras katında açık hava tasarım pazarları, yazlık sinema ve kent günleri için kullanılacak açık hava oyun alanları gibi çeşitli fonksiyonlar yer alacak.”

Barbaros Mahallesi Muhtarı Nuray Aslan Mumcu, projenin mahalle için büyük önem taşıdığını belirterek, “30 yıldır bu bölgede yaşıyorum ve burası tehlike yaratıyordu. Şimdi, esnaf ve vatandaşların taleplerine cevap verecek, mahallemize renk katacak. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz,” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi