Ankara'da serbest muhasebeci mali müşavirler, artan iş ve vergi yüklerine karşı protesto eylemi düzenledi. Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) öncülüğünde gerçekleşen eylemde, mali müşavirler bilgisayarlarını Hazine ve Maliye Bakanlığı önüne attı.

Talepler ve Protesto

Görüşme sırasında “Haklı taleplerimizi haykırıyoruz” yazılı pankartlar açan eylemciler, “Çalışmayan sistemlerinizden bıktık”, “Muhasebe yangın yeri”, “Artık nefes alamıyoruz”, “Mesleğimizi onurumuzdur, angaryalara hayır”, “Yetişemiyoruz”, “Enflasyon düzeltmesi yıllık yapılsın” dövizlerini taşıdı.

ASMMMO Başkanı'ndan Açıklama

ASMMMO Başkanı Turgut Bahadır, sorunlarına çözüm bulamayan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na tepki gösterdi. Bahadır, “Mesleğimize, emeğimize ve haklarımıza sahip çıkmak için buradayız. Bıçak kemiğe dayandı. Maliye Bakanı, biz mali müşavirleri görmeniz için daha ne yapmalıyız?” diyerek acil çözüm talep etti.

Angarya ve Vergi Yükleri

Bahadır, mesleklerinin sürdürülebilir olmaktan çıktığını belirterek, angaryalara karşı olduklarını ve sistemlerdeki aksaklıkların sürdüğünü vurguladı. Ayrıca, asgari ücret tarifesinin yeniden düzenlenmesini, beyan ve bildirimlerin sadeleştirilmesini talep etti.

Bahadır, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, enflasyon düzeltmesiyle ciddi sorunlar yaşadığını ve ağır vergi yükleri nedeniyle kapanma riski taşıdığını ifade etti. Yatırım yapan firmaların vergi ödemek zorunda kalmasının işsizliği artıracağını ve ekonomik krizi derinleştireceğini ekledi. Açıklamanın ardından, serbest muhasebeci mali müşavirler bilgisayarlarını yere atarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı protesto etti.

Kaynak: Haber Merkezi