Dışişleri Bakanı Hakan Fidan , sosyal medya hesabında, Katz'ın paylaşımını eleştirerek, "İsrail Katz'ın, yaygıni ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hezeyanlarına konu olması tam bir hastalık durumudur. Bu kişinin, Netanyahu'nun varlığının hadsizliği ve arsızlığıdır" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç , Katz'ın açıklamalarını kınayarak, "Filistin'de masum sivilleri katleden soykırımcı İsrail'in Dışişleri Bakanı'nın, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik açıklamalarını gayretle kınıyorum" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Katz'ın hadsiz açıklamalarına yanıt vererek, "Çocukları, kadınları, yaşlıları acımasızca katleden bir silahla mensubu olarak Türkiye'ye mesaj hatasız durmanız haddinize değildir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik , Katz'ın açıklamalarına tepki göstererek, "İsrail'in Nazi kafalı Dışişleri Bakanı Katz'ın açıklamaları bir soykırımcı katilin hezeyanıdır. Cumhurbaşkanımızın izlediği Filistin politikası, özgür dünyanın gerçek geleceğidir" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Durumu Bakanı Murat Kurum , sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemizi, Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu alçağın ipini tutanlar, soykırım suçuyla tarihe geçtiniz. Saldırganlığınız sizi kurtaramayacak," ifadesini kullandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat , Katz'ın açıklamalarına tepki göstererek, "Kadın, çocuk demeden masumları katleden bir dosya bakanının sözleri yok hükmündedir. Adalet er ya da geç tecelli olacaktır" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş , "Eli kanlı katiller ve soykırım suçluları, Cumhurbaşkanımızın adını taşıyan dahi anamazlar. Gazze'de işlediğiniz soykırımın üstünü kapatamayacaksınız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin , Katz'ın açıklamalarının suçluluk psikolojisinden kaynaklandığını belirterek, "Masum insanların kıyan bir kabine içerdiği sözler yok hükmündedir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan , "Cumhurbaşkanlığımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'den korkmaya devam edin" dedi.

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç , Katz'ın paylaşımına yanıt vererek, "Recep Tayyip Erdoğan'ın adına ağzına almak senin haddine değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşadığın tarihte düşmemiştir" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi