Atina yakınlarındaki Varnava'da başlayan şiddetli yangın, etkisini artırarak Attiki'nin çeşitli bölgelerine yayıldı. Yangın nedeniyle Penteli'deki Amalia Fleming Hastanesi'nin de tahliye edildiği bildirildi. Sabah saatlerinde Penteli Çocuk Hastanesi ve 414. Askeri Hastane'nin ardından, Amalia Fleming Hastanesi'nin de tahliye edilmesiyle, bölgedeki sağlık kurumları acil önlemler aldı.

Ankara'dan Yunanistan'a Yangınla Mücadele Desteği

Türkiye, Yunanistan'a destek amacıyla iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter göndermek için çalışmalar başlattı. Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'daki orman yangınlarına karşı mücadelesinde destek olmak amacıyla bu yardım kararını aldı. Türkiye'nin bu desteği, Yunanistan'ın yangınla mücadelesine önemli bir katkı sağlıyor. Sözcü Keçeli, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Atina'yı etkisi altına alan yangınlarla mücadele eden komşumuz Yunanistan'a destek amacıyla iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter gönderilmesi için gerekli çalışmalar başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Ankara Destek

Yunanistan'da Yangın Nedeniyle Yaralılar ve Tahliye

Yunanistan'da başkent Atina'nın kuzey kesimlerinde çıkan yangın, kontrol altına alınamazken, yüzlerce itfaiyeci ve gönüllü yangına müdahale ediyor. Yangın nedeniyle şu ana kadar 3 hastane tahliye edildi ve çok sayıda yerleşim yeri boşaltıldı. Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, "20 saattir dramatik koşullar altında mücadele ettiğimiz olağanüstü tehlikeli bir yangınla karşı karşıyayız" dedi. Tahliye Kararlarına Uymayanlar Tehlikede Yunanistan İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Vasilyos Vathrakoyannis, tahliye kararlarına uymayan bazı vatandaşların evlerinde mahsur kaldığını belirtti. Vathrakoyannis, "İtfaiye ekipleri kurtarma operasyonları sırasında hayatlarını tehlikeye atıyor. Vatandaşların tahliye emirlerine uyması gerekir" şeklinde uyarıda bulundu.

 Yangında şu ana kadar 2 itfaiyeci ve 13 vatandaş hafif yaralandı. Atina Tabipler Birliği, yangın bölgelerinde yaşayan kronik rahatsızlıkları olan bireyler, yaşlılar, hamile kadınlar, küçük çocuklar ve solunum ile kalp problemleri yaşayan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.  Ayrıca, Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması çerçevesinde Fransa, İtalya ve Çekya'dan ekiplerin Yunanistan'a geleceği bildirildi. Yangına müdahale eden ekipler, 500'den fazla itfaiyeci, 152 itfaiye aracı, çok sayıda gönüllü, 17 yangın söndürme uçağı ve 15 helikopter ile çalışmalarını sürdürüyor. Meteoroloji uzmanları ve hükümet yetkilileri, hava koşullarının yangınları artırabileceği uyarısında bulunurken, Vassilis Kikilias ülkenin yarısının "kırmızı alarm" altında olduğunu belirtti. 2023 yılında Yunanistan'da çıkan orman yangınlarında en az 28 kişi ölmüş ve 20'den fazla kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi