Son günlerin en çok konuşulan konularından biri olan Instagram'ın erişim engeli, Türkiye'deki milyonlarca kullanıcıyı etkiledi. 2 Ağustos tarihinde Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından uygulamaya getirilen bu engel, sosyal medyada ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

Instagram'ın erişim engeline ilişkin çeşitli siyasi figürlerden tepkiler gelmeye devam ediyor. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, bu duruma kayıtsız kalmayarak sert eleştirilerde bulundu.

Cankaya Belediye Başkanı

Gener'den Sert Tepki

Güner, sansür ve yasakların özgürlüklere yönelik bir saldırı olduğunu belirtti. Sosyal medya için çağın gerekliliklerine uygun, işlevsel yasa ve yönetmeliklerin yapılmaması durumunda, bakanlık koridorlarında şirket yetkilileriyle yapılan görüşmelerin hukuk devleti anlayışına aykırı olduğunu söyledi.

Hüseyin Can Güner

"Bir Devletin Vatandaşına Reva Görmemesi Gereken Bir Muamele"

"Günlerdir insanları oyalamak, bir devletin vatandaşına reva görmemesi gereken bir muameledir." diyen Güner, hukuki zemini olmayan keyfi yasakların insanların günlük yaşamını olumsuz etkilediğini vurguladı.

Çankaya Belediye Başkanı Güner

"Artık Yeter!"

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, gençlerin kendilerini ifade edebildikleri platformları kısıtlamanın onları susturma çabası olduğunu ifade etti. "Gençlerle uğraşmanın size hiçbir faydası olmaz; aksine, ülkenin geleceğini karartırsınız. Artık yeter!" diyerek tepkisini dile getirdi.

İşte Başkan Güner'in o paylaşımı:

Hüseyin Can Güner Instagram

Kaynak: Haber Merkezi