Apranax'ın yaygın görülen yan etkileri arasında hazımsızlık, mide rahatsızlıkları, baş ağrısı, baş dönmesi ve ödem bulunur. Bu nedenle Apranax kullanırken doktor kontrolü önemlidir. Apranax, mutlaka doktorun önerdiği doz ve kullanım şekline uygun olarak kullanılmalıdır. Bu yazımızda Apranax ile ilgili bilgileri derledik..
APRANAX NEDİR ?

Apranax, ağrı ve iltihap gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan etkili bir NSAİİ (non-steroidal anti-inflamatuar ilaçlar) grubu reçeteli ilaçtır. Ana etken maddesi naproksen sodyumdur. 225 mg ve 550 mg dozajlarıyla sunulan Apranax, ağrı ve iltihap gibi rahatsızlıkları hafifletmek için tercih edilir.
Bu ilacın en yaygın kullanım alanları arasında, osteoartrit, romatoid artrit, Ankilozan spondilit, Juvenil artrit, bursit ve gut hastalığı gibi eklem hastalıkları bulunmaktadır. Apranax, hastalık belirtilerini hafifletmeye ve hastanın yaşam kalitesini artırmaya yönelik olarak tasarlanmıştır.
Apranax, doktor kontrolünde ve önerilen dozlarda kullanılmalıdır. Ayrıca, kullanım süresi ve diğer ilaçlarla etkileşimi konusunda doktorunuzla iletişim halinde olmanız önemlidir.
APRANAX NE İÇİN KULLANILIR?

pranax, travma sonrası veya çeşitli nedenlerle eklemlerde ve kaslarda oluşan ağrı, hassasiyet, ödem, eklem tutukluğu ve iltihabın tedavisinde reçete edilen etkili bir ilaçtır. Ayrıca, diş ağrısı ve baş ağrısı gibi hafif ve orta dereceli ağrılarda, cerrahi sonrası iyileşme süreci ağrılarında ve ateş düşürücü olarak da kullanılabilir.
Apranax, ağrı ve iltihapla mücadelede güvenilir bir seçenek olarak öne çıkar. Bu ilaç, çeşitli durumlarla ilişkili ağrıyı hafifletmeye ve hastanın yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olur. Ancak, Apranax'ın kullanımı konusunda doktorunuzun önerilerine dikkat etmek önemlidir.
Apranax hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?
- Travma sonrası oluşan, ağrı ve fonksiyon kaybına neden olan eklem iltihabı veya eklem kıkırdağı harabiyeti
- Osteoartrit (eklem dokularının yıkımı),
- Romatoid artrit (eklem dokularının ödemi)
- Juvenil artrit (çocuklarda görülen bir tür eklem rahatsızlığı)
- Ankilozan spondilit (omurgayı etkileyen artrit)
- Bursit (omuz ekleminin inflamasyonu),
- Tendinit (kasları kemiklere bağlayan dokuların inflamasyonu),
- Gut artriti
- Adet sancıları
- Yüksek ateş
- Hafif ve orta dereceli baş, diş, sırt ve kas ağrıları
- Cerrahi operasyonlar sonrası ağrıları
APRANAX YAN ETKİLERİ

Yaygın yan etkileri
- Hazımsızlık, mide yanması, mide ağrısı, mide bulantısı
- Baş ağrısı, baş dönmesi
- Kaşıntı, cilt döküntüleri
- Ödem
- Kulak çınlaması
Bu etkiler naproksen içeren ilaçların bütün yan etkileri değildir. Yukarıdaki yan etkiler kısa sürede geçmezse ya da farklı bir yan etki ile karşılaşırsanız mutlaka doktorunuzu ve eczacınızı bilgilendirin.
Ciddi yan etkiler
Aşağıdaki yan etkilerle karşılaşırsanız derhal doktorunuza ya da en yakın hastanenin acil servisine başvurun:
- Yüz veya boğazda şişme,
- Göğüs ağrısı,
- Halsizlik, nefes kesilmesi,
- Konuşma bozukluğu,
- Görüş ve denge bozukluğu
- Mide ağrısı,
- Ciltte veya gözde sarılık,
- Kusma,
- Dışkıda kan veya siyah noktalar, el ve ayaklarda şişme
APRANAX PLUs REÇETESİZ ALINIR MI?

Apranax Plus, ağrı ve iltihapla mücadelede etkili bir ilaç olup, doktor tarafından verilen bir reçeteye dayanmaktadır. Bu nedenle, Apranax Plus'un reçetesiz olarak satın alınması yasaktır. Herhangi bir ağrı veya rahatsızlık durumunda, hastaların öncelikle doktora başvurması ve doktorun onayı doğrultusunda Apranax Plus'un kullanımı için reçete alması gerekmektedir.
APRANAX PLUS FİYAT 2024

APRANAX PLUS 20 film tablet 2024 yılı itibariyle 128 TL olarak eczanelerde satılmaktadır.