İki Ar-Ge merkezi ile Kayseri ve Ankara’da yer alan Aspilsan Kayseri’de Batarya Sistemleri Ar-Ge Merkezi; Ankara’da ise Elektronik Ar-Ge Merkezi ve Hücre Tasarım ve Geliştirme Ar-Ge Merkezi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Aynı zamanda Ankara'daki Teknokent firmalarından biri olan ASPİLSAN Enerji, 44'ncü yılını doldurdu. Şirket, kuruluşunun yıldönümünü gururla kutlarken, yerli ve milli enerji depolama teknolojileri konusundaki öncü rolünü daha da geliştirdiğini vurguladı.

ASPİLSAN Enerji: 44 Yıldır Gücün Kaynağı

1981 yılında Kahraman ordumuzun enerji ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Kayseri'de kurulan ASPİLSAN Enerji, savunma sanayisinden sivil teknolojilere kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyor. Şirket, yerli ve milli pil ve batarya çözümleri geliştirerek, enerji ekosistemine katkı sağlamaya ve ihracatla büyümeye devam ediyor.

ASPİLSAN Enerji, savunma, havacılık, uzay, telekomünikasyon, raylı sistemler ve sivil kullanım alanları için yenilikçi enerji depolama çözümleri sunuyor. 2022 yılında faaliyete geçen Türkiye’nin ilk lityum iyon pil hücresi üretim tesisi, ülkemizin enerji depolama teknolojilerinde dışa bağımlılığını azaltarak, küresel ölçekte rekabet edebilmesine imkan tanıyor.

Adesso’dan SAP hamlesi: Sağlık sektöründe dijitalleşme hızlanıyor Adesso’dan SAP hamlesi: Sağlık sektöründe dijitalleşme hızlanıyor

Bilim Ve Teknoloji

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü: "44 Yıldır Enerji Depolama Teknolojilerine Yön Veriyoruz"

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Turan Özdemir, şirketin 44 yıllık başarısını değerlendirerek şunları söyledi:

"ASPİLSAN Enerji olarak tam 44 yıldır ülkemizin enerji depolama ihtiyaçlarına yönelik sürdürülebilir, yenilikçi ve milli çözümler üretmek için ilk günkü heyecanımızla çalışıyoruz. Bugün yalnızca Türkiye’de değil, uluslararası alanda da rekabetçi, yüksek teknoloji pil ve batarya çözümleri sunmaya devam ediyoruz. 2022 yılında faaliyete geçen lityum iyon pil hücresi üretim tesisimiz, Türkiye’nin enerji depolama teknolojilerinde küresel bir oyuncu olmasına imkan sağladı. Bu tesis, savunma sanayisi başta olmak üzere, sivil teknolojiler ve tüketici elektroniği gibi geniş bir yelpazede ülkemize stratejik katkılar sunuyor. Dijitalleşme ve otomasyon sistemlerini entegre ederek üretim süreçlerimizi daha verimli hale getiriyoruz. Kaynak kullanımını optimize ederek verimliliği en üt düzeye çıkarıyoruz."

Kaynak: Cansel Yıldız