Ankara’da Akıllı Toplu Ulaşım Teknolojileri Devrede

Başkent Ankara, akıllı toplu ulaşım teknolojileri ile yeni bir döneme adım attı. Asis Elektronik tarafından sunulan Elektronik Ücret Toplama Sistemleri sayesinde, Ankara’daki toplu ulaşım ödeme sistemleri modernize edildi. Şehir genelindeki otobüs ve metro istasyonlarında toplamda 3.200 cihaz ile 5 milyon yolcuya hizmet verilecek.

Modern Ulaşım Sistemleri ile Yeni Dönem

Asis Elektronik’in sunduğu çözümler, Türkiye’nin %65’ine hizmet vermekte ve artık Ankara’da da kullanılmakta. Bu kapsamda validatörler, sürücü kontrol panelleri, yolcu bilgilendirme yazılımları, mobil uygulamalar ve POS cihazları ile donatılan sistemler, yolcular, ulaşım araçları sahipleri ve şoförler için büyük avantajlar sunuyor.

Kolay ve Güvenli Toplu Ulaşım

Yeni sistemle birlikte Ankara’da toplu ulaşım daha kolay ve güvenli hale geldi. Tüm sunucuların sanal sunuculara taşınmasıyla, sistemler maliyet etkin, güvenli ve hızlı hale getirildi. QR ve NFC teknolojileri sayesinde yolcular, fiziksel kart kullanmadan yolculuk yapabiliyor. Ayrıca, genişleyen dijital dolum ağı sayesinde bankalar, mobil uygulamalar, zincir marketler ve yaygın bayiler ile zaman kazancı sağlanıyor.

Sürücüler İçin Son Teknolojiler

Ankara’daki toplu ulaşım araçlarında kullanılan yeni sürücü kontrol panelleri sayesinde, sürücüler hat seçimi, tabela yönetimi ve araç içi bilgilendirme ekranlarını kolayca kontrol edebiliyor. Ayrıca, bu panellerde yolcuların kişiselleştirilmiş kartlarındaki fotoğraflar da gösterilerek usulsüz geçişlerin önüne geçiliyor ve maliyetler düşürülüyor. Acil durum bildirimi ve mesajlaşma özellikleri sayesinde, sürücünün kontrol merkeziyle iletişimi daha hızlı ve sağlıklı hale getiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi