Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Olimpiyatlar Sapkınlığa Alet Edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam inancında insanın en şerefli yaratılmış olduğunu ve yüksek ahlak üzerine yücelmesinin gerektiğini vurguladı. Erdoğan, Paris’te yapılmak istenen bazı girişimlerin insanı hayvanlardan daha aşağı bir seviyeye çekme projesi olduğunu belirtti ve Papa ile bu konuyu görüşeceğini söyledi. Erdoğan, “Olimpiyatlar, insan tabiatını bozan, aileyi ifsat eden, nesillerin emniyetini ve bekasını tehdit eden sapkınlığa alet edilmiştir” dedi.

Macaristan Başbakanı’na Destek

Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın verdiği tepkiyi takdirle karşılayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kutsala yönelik bu apaçık saldırı karşısında daha fazla liderin, daha fazla siyasetçinin sesi çıkması gerekiyordu. Biz çıkarıyoruz. CHP çıkarmasa ne yazar DEM çıkarmasa ne yazar” ifadelerini kullandı.

LGBT Zorbalığına Karşı Direnmek Ulvi Bir Görevdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, LGBT lobisinin Avrupa ve Batı dünyasını tamamen esir aldığını ve bunun giderek daha da pervasız hale geldiğini belirtti. Erdoğan, “LGBT lobisi giderek daha da pervasız hâle gelirken, insanlık büyük bir kuşatmayla karşı karşıya bırakılıyor. Karşımızda sadece bir yönelim yok, doğrudan çocuklarımızı hedef alan faşizan bir dayatma var” dedi. Erdoğan, İslamofobi ile İslam’a savaş açanların, LGBT sapkınlığı üzerinden kutsal olan her şeye savaş ilan ettiklerini vurguladı.

Başörtülü Sporculara Tahammülsüzlük

Erdoğan, Fransa’nın başörtülü sporculara yönelik yasaklamalarına tepki göstererek, “Fransa’da yaşayan Faslı, Cezayirli, Tunuslu vesaire tüm halkın bu konuda neden tavır koymadığını anlamakta zorlanıyorum” dedi. Paris skandalının bu gerçeği bir kez daha ortaya çıkardığını belirtti.

Erdogan Paris Olimpiyatlari Tepki

AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Duruşu Net

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın sapkın akımlarla ve bunları ortaya çıkaran küresel güçlerle mücadele konusunda kararlı olduklarını belirtti. Erdoğan, “14-28 Mayıs seçimleri öncesinde birileri sırf iktidara gelmek adına bunlara şirinlik yaparken biz ailenin korunmasından yana çok güçlü bir tavır aldık. Bugün dünden daha kararlıyız” dedi.

Cinsiyetsizleştirme Projelerine Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cinsiyetsizleştirme projelerinin ülkemizde bölücü örgütün siyasi uzantıları ve CHP’li belediyeler tarafından desteklenmesini eleştirerek, “Türkiye’ye karşı her taşın altından çıkan ‘DEM’i anlıyoruz da CHP’nin bu projeye niye bu kadar hevesle destek verdiğini anlamakta zorluk çekiyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın aileyi koruma ve sapkın akımlara karşı mücadele konusundaki kararlılığını bir kez daha vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi