Son günlerde medyada yer alan iddialar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İddialara göre, Kültür Bakanlığı mülkiyetinde olan ancak Mamak Belediyesi tarafından kullanılan Musiki Muallim Mektebi'nin düğün salonu olarak kullanıldığı öne sürülüyor. Bunun üzerine Bakanlık tarafından inceleme başlatıldığı iddia ediliyor.

Mamak Belediyesi'nden Resmi Açıklama

Mamak Belediyesi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhuriyet tarihinin ilk kültür ve sanat merkezi olan Musiki Muallim Mektebi'nin, belediyenin idari birimleriyle birlikte kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yaptığını belirtti. Belediye, bu tarihi yapının, 24 saat hizmet veren uyanık kütüphanelerle donatılmış önemli bir kültür merkezi olduğunu ve binada kütüphanenin huzurunu bozacak herhangi bir faaliyetin yürütülmediğini ifade etti.

Musiki Muallim

"Düğün Salonu Yapılması Söz Konusu Değil"

Mamak Belediyesi, Musiki Muallim Mektebi’nde düğün salonu gibi bir yapının bulunmasının söz konusu olmadığını vurguladı. Belediyenin açıklamasına göre, mektebin iç avlusunda bulunan havuz alanı, kültürel söyleşiler, tiyatro oyunları, edebiyat toplantıları ve merkezde düzenlenen nikâh törenleri için bir alan olarak kullanılmak üzere yeniden düzenlendi. Bu alanın, nikâh sonrası fotoğraf çekimleri için de değerlendirildiği belirtildi.

Musiki Muallim Mektebi Düğün Salonu

Koruma Kurullarıyla Koordineli Çalışılıyor

Belediye, yapılan düzenlemelerin basit tadilat izinleriyle, tarihi yapıya zarar vermeden ve yapının kullanım amacını değiştirmeden gerçekleştirildiğini vurguladı. Çalışmaların, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulları ile koordinasyon içinde yürütüldüğünü ve kurul kararlarına uygun olarak şekillendirildiğini belirtti.

Muallim Mektebi

"Asılsız İddialara İtibar Etmeyin"

Belediye, 1 Nisan’dan itibaren binada herhangi bir işlem yapılmadığını, ve Musiki Muallim Mektebi’nin, Ankara’nın eşsiz bir eseri ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olarak titizlikle korunduğunu belirtti. Müfettiş görevlendirilmesi iddiasının asılsız olduğu ifade edilerek, "Bu konuda basında yer alan asılsız iddialara itibar edilmemesini kamuoyuna saygıyla duyururuz," denildi.

Veli Gündüz Şahin

Kamuoyuna Duyuru

Belediye, kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla yaptığı açıklamada, asılsız iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, Musiki Muallim Mektebi'nin tarihi dokusunu korumaya yönelik çalışmalarının sürdüğünü vurguladı. Mamak Belediyesi, tarihi ve kültürel mirasın korunmasına olan bağlılıklarının devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi