24-28 Temmuz tarihleri arasında 100.Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kent Tiyatrosu seçmeleri tamamlandı. Oyunculuk-Sahne Amirliği için yapılan seçmeler, büyük bir katılımla gerçekleşti.

Kent tiyatrosu jüri üyeleri kimler?

Behzat Ç karakteri ile sanatseverlerin gönlünü kazanan usta oyuncu, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun Genel Sanat Yönetmenliğini üstlendiği seçmelerde, Başkan Yardımcısı İhsan Bahri Bellek, Oyuncu ve Yönetmen Mustafa Avkıran, Akademisyen ve Koreograf Tan Tamel, Emekli Devlet Tiyatroları Sanatçısı Elvin Beşikçioğlu, Müzisyen Ahmet Murat Gedikli ve Yazar ve Dramaturg, Sahne ve Gösteri Sanatları Koordinatörü Erdal Ozan Metin jüri üyeleri olarak yer aldı. Türkiye'nin seçkin okullarından oyunculuk bölümü mezunlarının kabul edildiği seçmelere 300’den fazla aday başvurdu.

Seçmelerin birinci gününde, adaylar hazırladıkları tiratları sergiledi. İkinci gün, hazırladıkları sahneyi değerlendirmeye sundular. Üçüncü gün ses, ritim ve hareket üzerinden ayrı ayrı değerlendirildikten sonra, dördüncü gün tiyatro bilgi ve deneyimi ile genel kültür konusunda sözlü olarak değerlendirildiler. Oy çokluğu esasına dayanan değerlendirmede, tiyatro sanatının tüm bileşenleri hassas bir süreçle ele alındı.

Etimesgut Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal anlamda örnek bir belediye olmayı hedeflediklerini belirten Başkan Erdal Beşikçioğlu, "Kültürün bir belediyeyi var eden, halkı belediye ile bir arada tutan bir mıknatıs görevi vardır. Sanatın iyileştirici ve dönüştürücü yapısını ilçemize taşıyacağız" dedi. Ayrıca, "Doğru bir ekiple yola çıkarak 'Kent Tiyatrosu'nu kurduk. Seçmeler tamamlandı ve değerli jüri üyesi arkadaşlarımla birlikte oyuncu adaylarını belirledik. Böylelikle Kent Tiyatrosu sürecindeki ilk adımımızı başarıyla atmış olduk" ifadelerini kullandı.

Etimesgut Kent Tiyatrosu Basvurusu

Kent Tiyatrosu ilk oyun ne zaman yapılacak?

Kent Tiyatrosu, seçilen 20 yeni oyuncusuyla birlikte kısa bir süre içerisinde sezona hazırlanmaya başlayacak. Ekim ayında ilk oyununu seyirci karşısına çıkaracak olan Kent Tiyatrosu, Etimesgut halkını sanatla buluşturmak için sabırsızlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi