Eylem Tok, oğlu Timur Cihantimur ile birlikte İstanbul'daki kazanın ardından ABD'ye kaçmıştı. Tok'un, ABD mahkemesine sunduğu mektupta sağlık sorunlarına değindiği ortaya çıktı.

Timur Cihantimur Eylem Tok

"YEMEK YEMEDE, UYUMADA ZORLUK ÇEKİYORUM"

Tok, mektubunda hapishane koşullarının kendisini olumsuz etkilediğini belirterek, yemek yemekte ve uyumakta ciddi zorluklar yaşadığını, yiyecekleri midede tutamadığını ve önemli ölçüde kilo kaybettiğini ifade etti.

Eylem Tok

SANAT GALERİSİ AÇACAKMIŞ

Milliyet'in haberine göre; Tok, dört yıl önce epilepsi teşhisi konduğunu ve hapishanede iki kez nöbet geçirdiğini dile getirdi. Mektubunda ABD'deki planlarından da bahseden Tok, "Yemek yemede, uyumada zorluk çekiyorum. Yiyecekleri midemde tutamıyorum ve önemli miktarda kilo kaybediyorum.” ifadelerini kullandı. Ancak yaşanan olaylar ve hukuki süreç, bu planlarının gerçekleşmesine engel olmuş gibi görünüyor.

Eylem Tok Timur Cihantimur

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Eylem Tok, kazadan sonra oğlunu önce Mısır'a, ardından ABD’ye götürmüştü. New York'ta oğluyla bir taksiye binerken çekilen fotoğrafları, kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Bu olayın ardından İstanbul Başsavcılığı, 6 Mart tarihinde Tok ve oğlu hakkında ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkarmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi