Meteoroloji'den Ankara'ya Sağanak Yağış Uyarısı

MGM'nin tahminlerine göre, ülke genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Yurdun kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz bölgesinin parçalı bulutlu geçmesi beklenirken, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri, Kocaeli, Afyonkarahisar, Kars ve Ardahan çevreleri ile İstanbul’un Anadolu Yakası ve kuzey kıyıları, Denizli’nin güney ve doğu bölgeleri, Ankara’nın kuzey kesimleri, Bolu’nun doğu kısmı, Kastamonu ve Karabük’ün güney bölgeleri, Çankırı’nın batı ilçelerinde kısa süreli ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

Rüzgar ve diğer hava koşulları

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerinden esmesi beklenirken, Akdeniz kıyıları ve güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif ila orta kuvvette rüzgarlar etkili olacak. Genel olarak diğer bölgeler az bulutlu ve açık geçecek.

Hava Tahmin Meteorolji


Ankara’nın güncel hava durumu raporu

12-18 Ağustos tarihleri arasında Ankara’da hava koşulları çeşitli değişiklikler gösterecek. İşte başkentte bu hafta beklenen hava durumu:

Ankara'da 12 Ağustos hava durumu:  Güneşli ve Sıcak

Pazartesi günü, Ankara’da güneşli bir hava bekleniyor. Sıcaklıklar 23°C ile 30°C arasında olacak. Rüzgarın hafif ve güneydoğudan esmesi öngörülüyor.

Ankara'da 13 Ağustos Pazartesi hava durumu: Parçalı Bulutlu

Salı günü, hava parçalı bulutlu olacak. Sıcaklıkların 24°C ile 29°C arasında seyretmesi bekleniyor. Rüzgar hafif şiddette ve değişken yönlerden esecek.

Ankara'da 14 Ağustos hava durumu: Bulutlu ve Hafif Yağışlı

Çarşamba günü, Ankara’da bulutlu hava koşulları hakim olacak ve hafif yağışlar görülebilir. Sıcaklıkların 22°C ile 27°C arasında olması öngörülüyor. Rüzgarın hafif ve kuzeyden esmesi bekleniyor.

Ankara'da 15 Ağustos hava durumu: Güneşli ve Sıcak

Perşembe günü, güneşli hava koşulları devam edecek. Sıcaklıklar 23°C ile 31°C arasında yükselebilir. Rüzgar hafif ve güneydoğudan esecek.

16 Ağustos Cuma: Parçalı Bulutlu

Cuma günü, hava parçalı bulutlu olacak. Sıcaklıkların 24°C ile 30°C arasında olması bekleniyor. Rüzgar hafif ve değişken yönlerden esecek.

Ankara'da 17 Ağustos hava durumu: Güneşli

Cumartesi günü, güneşli bir hava bekleniyor. Sıcaklıklar 25°C ile 32°C arasında çıkabilir. Rüzgar hafif ve güney yönlerinden esecek.

Ankara'da 18 Ağustos hava durumu: Bulutlu ve Serin

Pazar günü, bulutlu hava koşulları görülecek ve sıcaklıkların 22°C ile 28°C arasında olması bekleniyor. Hafif yağış ihtimali var ve rüzgar hafif kuzeydoğudan esecek.

Kaynak: Haber Merkezi