Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden ve KOAH hastalığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Ankaralı Turgut'a, mide ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede kanser teşhisi konulmuştu. hygazete.com'da yer alan habere göre, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, ünlü türkücünün zorlu döneminde yanında olmak için harekete geçti. Şahin, Ankaralı Turgut’un desteklenmesi amacıyla yardım konseri düzenleneceğini açıkladı.

26 Eylül 2024 tarihinde Mamak Belediyesi tarafından organize edilecek olan bu yardım konserinde, sanat ve siyaset dünyasından birçok önemli ismin katılması bekleniyor. Konserin detayları ise henüz netlik kazanmış değil.

Ankaralı Turgut, 2017 yılında KOAH rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı ve sonrasında mide ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede kanser teşhisi konulmuştu. Şu anda sağlık sorunlarıyla mücadele eden ünlü sanatçı, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin tarafından ziyaret edildi ve Şahin, Turgut’un zorlu zamanlarında destek olma sözü verdi.

Ankaralı Turgut-1

Ankaralı Turgut Kimdir?

Ankaralı Turgut olarak bilinen Turgut Karataş, 1963 yılında Ankara’da doğdu. Müzik kariyerine 12 yaşında köy düğünlerinde darbuka çalarak başlayan Turgut, askerden döndükten sonra yöresel müzikle profesyonel müzik hayatına adım attı. 1994 yılında İstanbul’a taşınarak profesyonel albüm çalışmalarına başladı. İlk albümü "Oynama Şıkıdım" ile büyük bir çıkış yakaladı ve sonrasında birçok başarılı albüm ve şarkıya imza attı.

Ankaralı Turgut, 1986 yılında Hülya Sakar ile evlenmiş, 2006 yılında ayrıldıktan sonra Meltem Karataş ile evlenmiş ancak iki ay sonra boşanmıştır. İlk eşinden beş çocuğu olan sanatçı, şu anda kızlarıyla birlikte Ankara’da yaşamını sürdürmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi