Türkiye İş Bankası’nın 100. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde hazırlanan “İstikbalinizin Emniyeti – Türkiye’nin Bankasıyla Bir Asırsergisi, Ankara’nın Ulus semtindeki İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde açıldı. Müzeyi ziyaret edenler, Türkiye İş Bankası’nın bir asırlık tarihini ve toplumsal kalkınmaya katkılarını yazılı ve görsel materyallerle keşfetme fırsatı bulacak.

Sergi, Türkiye İş Bankası'nın 100 yıllık tarihini ve toplumsal katkılarını geniş bir perspektiften ele alıyor. İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nin 2. katında bulunan sergi, bankanın toplumsal kalkınma konusundaki misyonunu ve kuruluş amacını vurgulayan zengin bir içerik sunuyor.

İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten, sergi hakkında şunları belirtti: “Sergimiz, Atatürk’ün işaret ettiği gibi, Cumhuriyet tarihinde ‘ekonomi bakımından başlı başına yer alan’ İş Bankası’nın ülkenin kalkınma mücadelesine katkılarını özetliyor. Türkiye’nin bankası olmanın samimi hikayesini sunuyor.”

Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Müge Nevşehirli Veziroğlu ise, serginin bankanın kültür-sanat, eğitim, spor, çevre ve sürdürülebilirlik alanlarındaki desteklerinin bir özeti olduğunu vurguladı.

Sergi, “En Büyük Yatırımımız Geleceğe” ve “Daha Eşitlikçi Bir Dünya” gibi başlıklarla işlenen projelerle dikkat çekiyor. Bu bölümler, eğitim, kadın istihdamı ve girişimcilik alanlarındaki projeleri zengin görsel ve yazılı içeriklerle sunuyor. Ayrıca, “Dünya Bizim Gelecek Bizim” başlığı altında sürdürülebilirlik çalışmalarına ve tarımsal üretim desteklerine yer veriliyor.

Sergi, Türkiye İş Bankası’nın 1956 yılından bu yana yayıncılık faaliyetlerini ve 2000 yılından bu yana yürütülen sahne sanatları ile plastik sanatlar etkinliklerini de detaylı bir şekilde sergiliyor. Ayrıca, bankanın reklam yolculuğu ve değişen zamanla nasıl uyum sağladığına dair bir bakış sunuyor.

İktisadi Bağımsızlık Müzesi, 2 Mayıs 2019’da ziyarete açılmış olup, Cumhuriyet dönemi yönetim ve finans merkezi Ulus'ta, Türkiye İş Bankası'nın 3. genel müdürlük binasında hizmet vermektedir. İtalyan mimar Giulio Mongeri tarafından 1929 yılında inşa edilen bu tarihi bina, Cumhuriyet modernleşmesinin simgelerinden biridir.

Sergi, pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilir.

Kaynak: Haber Merkezi