Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kamp, gençlerin demokratik süreçler hakkında bilgi edinmelerini ve karar alıcılarla tanışmalarını sağladı. Detaylar haberimizde.

Gençler Ankara'da Yüz Yüze Eğitim Fırsatı Buldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından 17-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen “Genç Güçlendirme Kampı”'nın ikincisi, Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkent Gençlik Meclisi iş birliğiyle yapıldı. Kampta gençler, çadırlarını kurarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle dolu iki gün geçirdi. Ayrıca, kamp süresince güvenlik görevlileri, ambulans ve itfaiye ekipleri olası acil durumlar için hazır bulundu.

Kampın ilk gününde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Artunç ve çeşitli siyasi parti ve ilçe belediye temsilcileri gençlerle buluştu.

Kamp boyunca 250 genç, ellişer kişilik gruplara ayrılarak, gençlik meclisi, sivil toplum kuruluşu ve belediye gibi temaları içeren 5 farklı kenti temsil etti. İki gün süren simülasyon çalışmalarında, gruplar ideal yönetim, kentsel mekan, üniversite yapısı, toplumsal yapı ve gençlik yapısı temaları üzerine ütopyalar oluşturdu. Kamp sonunda her grup, oluşturduğu ütopyayı 10 madde halinde tanımlayarak, tiyatro, şarkı ve görsel sunumlar aracılığıyla diğer katılımcılara sundu.

Köylüoğlu: “Öğretmen Okullarının Etkisi Büyük”

Faruk Köylüoğlu, etkinlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın selamını ileterek, “Hasanoğlan Köy Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim tarihinde önemli bir yere sahip. Burası, öğretmen okullarının etkisiyle Türkiye’nin bugüne gelmesinde büyük rol oynamıştır” dedi. Köylüoğlu, Hasanoğlan’ın kendisi için özel bir anlam taşıdığını ve bu değeri gençlere tanıttıkları için teşekkür etti.

Aşkın: “Restorasyon İçin Mücadele Sürecek”

Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün restorasyonu için verilen iznin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iptal edildiğini hatırlattı. Aşkın, “4 yıl boyunca herhangi bir ilerleme sağlanmadı ancak bu konuda yılmayacağız ve izni tekrar alarak burayı yaşatacağız” dedi.

Artunç: “Dolu Dolu İki Gün”

Mustafa Artunç, kampta gençlere çeşitli atölye çalışmaları, kültürel ve sportif etkinlikler sunulduğunu belirterek, “Geçtiğimiz yıl başlattığımız kampın bu yılki ikincisini daha geniş kapsamlı olarak gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizin bu tür faaliyetlerde her alanda güçlenmeleri için destek sağlıyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi