Ankara, "Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları" etkinliğine ev sahipliği yapacak. Ankara Kent Konseyi ve Ankara Katılımcı Yönetim Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, farklı coğrafyalardan gelen 11 ülkenin halk dansları topluluklarını bir araya getirecek.

Gençlik Parkı’nda Renkli Gösteriler

4 Ağustos Pazar günü saat 16.00’da Gençlik Parkı’nda gerçekleşecek olan etkinlikte, çeşitli ülkelerin yöresel halk oyunları sergilenecek. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen bu etkinlikte, farklı kültürlerin buluşmasına tanıklık edilecek.

Ankara Halk Danslari Festivali

Türkiye ve Diğer Ülkelerden Katılım

Türkiye’yi temsilen Ankara, İstanbul ve Rize’den üç ekip etkinliğe katılacak. Ayrıca Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Kuzey Osetya, Özbekistan, Çeçenistan, Dağıstan, Bulgaristan, Kosova ve Romanya halk dansları ekipleri de yer alacak. Ekipler, kendi ülke bayrakları ve yöresel kıyafetleriyle Ankara Kent Konseyi’nden başlayacak kortej yürüyüşünün ardından Gençlik Parkı’nda performans sergileyecekler.

Halil Ibrahim Yilmaz Ankara Kent Konseyi

AKK ve ANKADER Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, etkinliğin uluslararası boyutuyla ülkeler arasındaki kültür ve sanat alışverişini güçlendirmeyi, dostluk ve kardeşlik ilişkilerini kurmayı hedeflediklerini belirtti. Yılmaz, bu etkinlikle hem katılımcı ülkelerin kültürlerini tanıtmayı hem de diğer kültürleri tanıma imkânı bulmayı amaçladıklarını ifade etti.

Ankara’nın Kültürel Zenginliği

Başkent Ankara’nın geçmişten bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını vurgulayan Yılmaz, binlerce yıllık tarihinden gelen sorumlulukla, ülkenin ve milletin sahip olduğu eşsiz medeniyet ve kültür mirasını yaşatmayı ve tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Yılmaz, farklı coğrafyalardan gelen kültürleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Ankara Halk Danslari Festivali Nerede

Kaynak: Haber Merkezi