Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz yıllarda yaşanan yıkıcı depremleri önceden tahmin eden ve "deprem kahini" olarak bilinen Frank Hoogerbeets, sosyal medya platformu X üzerinden Türkiye'yi kapsayan bir harita paylaştı. Bu haritada Adana başta olmak üzere Kilis, Hatay, Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Osmaniye gibi illerin risk altında olduğu belirtiliyor.

Deprem Kahini

Adana için özel uyarı

Hoogerbeets, günün erken saatlerinde Adana'da meydana gelen üç depremin ardından, bu bölgede daha güçlü bir sarsıntı yaşanabileceğine dair uyarılarda bulundu. Paylaştığı mesajda, "M 4.6 ORTA TÜRKİYE (Adana). Kısa vadede daha güçlü bir sarsıntı yaşanması muhtemel." ifadelerini kullandı. Hoogerbeets, ayrıca takipçilerine Ağustos ayının 4.6 büyüklüğündeki depremler açısından kritik olduğunu belirtti.

Deprem

Balkanlar için de uyarı yaptı

Deprem tahminlerinde bulunan ünlü isim, aynı paylaşımında Balkanlar'da da bazı bölgelerde deprem riski olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Rank Hoogerbeets

Frank Hoogerbeets Kimdir?

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremini önceden tahmin ederek adını duyuran Frank Hoogerbeets, Avustralyalı bir gökbilimcidir. Aynı zamanda şarkıcı ve söz yazarı olan Hoogerbeets, 2002 yılında deprem tahminleri üzerine çalışmalar yaptığı Ditrianum adlı siteyi kurdu. "En İyi Avustralyalı Gökbilimciler" listesinde üçüncü sırada yer alan Hoogerbeets, depremlerle ilgili tahminleriyle tanınmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi