Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları doğrultusunda, Albay Numan Kıral 30 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Tuğgeneralliğe terfi etti. Bu önemli karar ile birlikte, Kıral, yedek subaylıktan Tuğgeneralliğe yükselen ilk kişi olma unvanını kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan YAŞ kararları ile Kıral’ın kariyerinde yeni bir sayfa açıldı.

Numan Kıral Terfi

Numan Kıral Kimdir, Nerelidir?

1974 yılında Rize’nin Çayeli ilçesi Erenler Köyü'nde dünyaya gelen Numan Kıral, eğitim hayatına Erenler Köyü İlkokulu’nda başladı. Ortaokul eğitimini Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda tamamladıktan sonra Rize Lisesi'ne devam etti. Yükseköğrenimini ise Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Maliye Bölümü'nde tamamlayarak mezun oldu.

Numan Kıral Tuğgeneral

Numan Kıral Rütbesi

1998 yılında askerlik mesleğine Asteğmen rütbesi ile başlayan Kıral, kariyeri boyunca Bolu, Kıbrıs, Bingöl, Ankara ve Hakkari’nin Şemdinli ilçesi gibi önemli görev noktalarında bulundu.

Numan Kıral Sınıfı

Numan Kıral Evli mi?

Evli olan Numan Kıral'ın iki çocuğu bulunmaktadır. Askerlik mesleğindeki disiplini ve azmiyle tanınan Kıral, aynı zamanda aile hayatında da başarılı bir birey olarak bilinmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi