Altındağ’da çevresi çitlerle kapalı bir alanda, öldürülmüş köpeklerin cesetleri bulundu. Görgü tanıkları bazı köpeklerin gömüldüğünü, bir kısmının ise poşetler içinde çukurlara atıldığını bildirdi. Sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntüler, hayvanların durumunu açıkça ortaya koyuyor.

Veteriner hekimlerin açıklamaları

Gazeteci Umut Taştan, sosyal medya hesabı X’ten köpeklerin cesetlerinin görüntülerini paylaşarak, ölümlerin son 48 saat içinde gerçekleştiğini belirtti. Taştan, "Katliamın boyutu aleni görünmeli. Hayvanların bir kısmı ıkınarak can vermiş! Yaraların üzerindeki kanlar hala taze" şeklinde yorumda bulundu.

Yasal süreç ve gözaltılar

Olayın ihbar edilmesinin ardından avukatlar olay yerine intikal etti ve durum kolluk kuvvetlerine ve savcıya bildirildi. Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Emre Çınar dahil olmak üzere altı belediye personeli gözaltına alındı. Gözaltına alınan personellerin ifadeleri emniyette alınıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama

Ankara Büyükşehir Belediyesi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Altındağ Belediyesine bağlı barınakta yaşanan olay, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında değildir. Barınağın Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olmadığını ve yaşanan bu katliamın takipçisi olacağımızı kamuoyuna önemle duyururuz" ifadelerine yer verdi.

Sosyal Medyada Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, "Yaşanacak vahşet için iktidarı en ağır dille defalarca uyardık! Korkulan yaşanıyor! Altındağ’da can dostlarımızı katledenler, insanlıktan nasibini almamış caniler hesap verecek! Hem toplum vicdanında hem hukuk önünde! Kötülüğe karşı direneceğiz." paylaşımı yaptı.

Aliye Timisi Tepki

Doğa Derneği resmi twitter hesabından yapılan tepki paylaşımında, "Ankara’da Altındağ Belediyesi’nin onlarca hayvanı zehirlediği ve parçalara ayırdığı ortaya çıkarıldı! Hayvanları katletmenin önünü açan yasa hemen iptal edilmeli." paylaşımı yapıldı.

Doğa İnsan Hayvan Koruma ve Bilgilendirme KonFederasyonu Kurucular Kurulu Başkanı Haydar Özkan yaptığı paylaşımda, "Altındağ Belediyesi bakımevinin arkasında çok sayıda ölü köpeğin olduğu tespit edilen ÖLÜM ÇUKURLARI bulunduğu iddia ediliyor. 100’lerce gönüllü orada bizler de oraya gidiyoruz. Başkan Dr. Veysel Tiryaki cevap ver? Sn.Valim Vasip Şahin deliller yok edilmeden gereğini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Tepkiler çığ gibi büyürken Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki suskunluğunu korumaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi