Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Afet Araştırmaları Derneği iş birliğiyle, afetler konusunda bilgi paylaşımını ve farkındalığı artırmak amacıyla “Farklı Mesleki Disiplinler Yönünden Triyaj” sempozyumu düzenlendi. İki gün süren sempozyumda, afetlerle ilgili çeşitli konular 12 farklı oturumda ele alındı. Ayrıca, 17 Ağustos 1999 depremi 25. yılında anıldı.

Ankara Kent Konseyi Gençlik Parkı Kabul Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyuma; ABB Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Afet Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz, Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Ankara İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hayrettin İpekoğlu ve diğer davetliler katıldı.

Özkan Erel’den Afetlere Hazırlık Vurgusu

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Özkan Erel, “Afetlere karşı hazırlıklı olma konusunda sürekli titiz çalışmalar yürüttüğümüzü bilmenizi isteriz. Yürütülen çalışmalar, toplumun güvenliği açısından kritik bir rol oynamaktadır. Afetlere karşı etkili hazırlık süreci, sadece planlama ve eğitimle değil, aynı zamanda toplumun bilinçlendirilmesi ve iş birliğinin teşvik edilmesi ile sağlanır” dedi.

Halil İbrahim Yılmaz’dan Katılımcı Kültüre Dair Mesajlar

Halil İbrahim Yılmaz, sempozyumun önemine değinerek, “Kent Konseyi, katılımcı kültürün kalbinin attığı bir alandır. Burada bilimsel bir kongre yaparak, aklımızı ve disiplinimizi en iyi şekilde kullanmalıyız. Bu etkinlik, bu yılın en değerli işi olacak ve toplumumuzu yeniden ayağa kaldırmak için zihinsel bir değişiklik yaratacaktır” ifadelerini kullandı.

Sempozyumda, alanında uzman isimler tarafından afetlerle ilgili derinlemesine bilgiler verildi. Çeşitli oturumlarda afetlere yönelik farklı perspektifler ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Kaynak: Haber Merkezi