Batıkent İlkyerleşim Mahallesi’nde temeli atılan Sait Ulusoy Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi’nin kaba inşaatı tamamlandı. Tesisin 2025 yılının ilk aylarında düzenlenecek törenle açılması planlanıyor.

Açılış için gün sayılıyor

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Belediyeciliğin yalnızca asfalt dökmek, kaldırım veya park yapmak olmadığını” belirterek, sosyal belediyeciliğin de önemine vurgu yaptı. Yaşar, Alzheimer hastalığının hızla yayıldığını ve bu merkezlerin bu sorunla başa çıkmada önemli olduğunu ifade etti. Başkan Yaşar, bu proje için 3 yıl boyunca ilgili kurumlarla çalıştıklarını ve Avrupa’daki benzer örnekleri incelediklerini söyledi. 2025 yılı başında tesisin açılışının yapılacağını belirtti ve “İlçemize ve Başkent’imize şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Yenimahalle Inşaat

Profesyonel bakım hizmetinden tüm Ankaralılar faydalanacak

Sait Ulusoy Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi, zihinsel, ev içi, psiko-motor ve sosyo-duygusal aktiviteler sunacak. Ayrıca, yaşlıların günlük yaşamlarını keyifli hale getirecek açık ve yarı açık sosyal alanlar, yürüyüş yolları ve spor alanları bulunacak.

Image

Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi'nin hizmetleri neler?

7.868 m² inşaat alanına sahip olacak tesiste, 3.898 m²’si Yaşlı Yaşam Merkezi, 1.830 m²’si ise Alzheimer Merkezi olarak kullanılacak. Toplam 116 yatak kapasiteli olacak tesiste, her odada banyo bulunacak. Tesis, 5 yıldızlı otel konforunu aratmayacak şekilde tasarlanmış olup, 2 kattan oluşacak. İçerisinde çok amaçlı bir salon, 2 yemek salonu, 2 yemekhane, 2 mutfak, 2 servis mutfağı, sağlık birimleri, 10 adet tek kişilik, 53 adet iki kişilik oda, fizyoterapi odası, 2 dinlenme odası ve 1 atölye odası yer alacak.

Bu önemli proje, Yenimahalle ve Ankara genelinde yaşlılar ve Alzheimer hastaları için büyük bir katkı sağlayacak ve sosyal hizmetlerin kalitesini artıracak.

Kaynak: Haber Merkezi