Yürüyüş Memur-Sen Öncülüğünde Gerçekleşti

Ankara'da Kalabalık bir grup, ABD Büyükelçiliği’ne doğru yürüyerek Filistin halkına destek verdi ve suikastı kınadı. Yürüyüş, Nehirden denize özgür Filistin sloganıyla düzenlendi ve AK Parti 28. Dönem İstanbul Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları ile çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Tuğba Altınok Camii’nde toplanan grup, ellerinde afişler ve bayraklarla ABD Büyükelçiliği’ne kadar sloganlar atarak yürüdü.

Ankara Eylem

Heniyye’nin Oğlu Abdusselam Haniye’den Açıklama

Programda, telekonferans yoluyla Katar’dan bağlanan İsmail Heniyye’nin oğlu Abdusselam Haniye, kalabalığa hitap etti. Haniye, İsrail’e karşı kararlılıklarından bahsederek, “İsrail pes etmiştir. Şehitlerin şahadeti karşısında yenilmiştir” dedi. Gazze’deki durumla ilgili olarak da, “Gazze’nin zaferinin kutlamalarını hep beraber yapacağız” ifadesini kullandı.

Gazze'deki Durum ve Direniş Vurgusu

Abdusselam Haniye, Gazze’deki soykırımı ve yaşanan zorlukları vurgulayarak, “Gazze’de 50 bini aşkın şehit ve 100 binden fazla yaralı mevcut. İşgalci güçler, Filistin’i dize getiremez. Filistin’de Gazze kazanacak, işgalciler yenilecektir” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Haber Merkezi