TÜBİTAK, 2007 yılından bu yana Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından yürütülen bilim ve toplum destekleme programları ile okul öncesi dönemi çocuklarından lisans öğrencilerine, öğretmenlere, toplumun farklı kesimlerine yönelik bilimsel etkinlikler yapmayı hedefleyen projeleri desteklenmektedir. Bu Kapsamda TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında Türkiye genelinde 630 proje başvurusu yapılmıştır. 630 proje arasından sadece 125 proje TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir.

Whatsapp Image 2024 08 05 At 22.01.40

Keçiören'de Bilimsel Eğitim

Bu projeler arasında yer alan "Bilimsel Keşif ile Biyoteknolojiye Giriş" isimli projemiz, desteklenmeye değer bulunarak başarı elde eden projeler arasında yer almıştır. Proje Ankara'nın Keçiören ilçesinde hayata geçti. 

Proje kapsamında, Biyoteknoloji ve Genetik Mühendisliği hakkında öğrenciler, üç gün boyunca uygulamalı eğitimler alarak bir bilim insanı gibi çalıştı. Bu projede, biyoteknoloji ve farklı alanlardaki uygulamalar konusunda öğrencilerin farkındalıklarını geliştirmek, genetik mühendisliği ve biyoteknoloji uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amaçlandı. Bu amaç doğrultusunda, Ankara’nın Keçiören ilçesindeki Anadolu Liselerinde öğrenim gören sosyo-ekonomik durumu zayıf, ancak akademik başarısı yüksek olan 9., 10. ve 11. sınıf öğrencilerini hedeflendi.

Eğitimler, Keçiören Bilim ve Sanat Merkezi’nde bulunan atölyelerde 26-27-28 Haziran ve 1-2-3 Temmuz tarihlerinde gerçekleşti. Proje kapsamında, toplamda 48 katılımcı, iki grup halinde eğitim aldı.

Whatsapp Image 2024 08 05 At 22.01.41 (1)

Eğitim programı kapsamında öğretilen yöntemler aracılığıyla katılımcıların yaratıcılık, inovasyon, eleştirel düşünme ve problem çözme, iletişim ve işbirliği gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirmeleri sağlandı. Bu proje sayesinde, Keçiören’deki gençler bilimsel çalışmalar yaparak geleceğin bilim insanları olma yolunda başlangıç yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi