Etkinlik, Musiki Muallim Mektebi’nde bulunan Müzik Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Çocuklar Müzik Aletleriyle Tanıştı

Ahmet Yesevi Aile Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte, 3-5 yaş aralığındaki çocuklar müzik aletlerini yakından tanıma şansı buldu. Eğitmenler eşliğinde müzik müzesini gezerek davul, piyano, flüt gibi birçok müzik aletiyle tanışan minikler, kartondan yaptıkları geometrik şekilleri müzik aletleriyle eşleştirdi.

Mamak Müzik

Eğlenceli ve Eğitici Deneyim

Etkinlik, çocukların öğrenme isteklerini artırmak amacıyla keyifli bir hale getirildi. Çocuklar, müzede dikkatlice gezip piyano ve kanun gibi müzik aletlerini yakından tanırken, ud eşliğinde şarkılar söyleyerek eğlenceli bir deneyim yaşadı. Görerek ve dokunarak müzik aletlerini ve geometrik şekilleri öğrenen çocuklar, etkinlik sonunda Ahmet Yesevi Aile Merkezi’nde yapılan amigurumi anahtarlıklarla ödüllendirildi.

Mamak Müzik Müzesi nerede?

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk konservatuarı olarak tarih sahnesinde önemli bir yer tutan Musiki Muallim Mektebi uzun yıllar boyunca birçok sanatçının yetişmesine katkıda bulunan bu tarihi kurumdur. Musiki Muallim Mektebi, günümüzde restore edilerek modern bir Müzik Müzesi olarak hizmet vermeye başladı.

Müzik Müzesi, Musiki Muallim Mektebi içinde yer almakta olup, ziyaretçilere yaşanmış ve mevcut kültürlere ait müzikal değerleri sunmaktadır. Müzede, çeşitli kültürlere ait müzik aletleri ve müzikal değerler sergilenmektedir. Ayrıca, dünya müzik kültürü içinde önemli yer tutan otantik müzik enstrümanları da çağdaş bir müze anlayışıyla sergilenmektedir.

Müzik Müzesi, sadece sergilerle sınırlı kalmayıp, aynı zamanda çeşitli eğitim, etkinlik ve atölye çalışmaları düzenlemektedir. Bu etkinlikler, hem müziğe ilgi duyan hem de profesyonel müzikal eğitim almak isteyen bireyler için zengin bir içerik sunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi