Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde göçük altında kalan ve 248 saat sonra kurtarılan Aleyna Ölmez, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla Ankara Üniversitesi'nde öğrenci oldu. 

Aleyna Ölmez, Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında göçük altında uzun süre kaldıktan sonra Ankara Üniversitesi'nde tedavi edilmiştir. Şimdi, 2024-YKS sonuçlarının açıklanmasıyla, tedavi gördüğü üniversitenin öğrencisi olarak yeni bir döneme adım atmış oldu.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Aleyna Ölmez’i telefonla görüntülü arayarak tebrik etti. Ünüvar, Ankara Üniversitesi'nin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Geçen yıl depremden sonra gönül bağı kurmuştuk sizinle. Bizim bir depremzede kardeşimiz olarak seni misafir etmiştik ve tedavini yapmıştık. Şimdi artık organik bağ kurdun ve hakiki bir Ankara Üniversiteli oldun,” ifadelerini kullandı.

Aleyna Ölmez, Ankara Üniversitesi’ni kazandığı için büyük bir heyecan yaşadığını belirtti. Rektör Ünüvar’a teşekkür eden Ölmez, üniversitedeki yeni eğitim yolculuğuna başlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi