ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan YKS tercihlerinin son günlerine yaklaşıldığı bu günlerde Öğrenciler neden ASBÜ’yü tercih etmeli? Şeklinde ki sorumuzu yanıtlarken Türkiye’de ilk defa ASBÜ’de kurulan Sosyokent ile öğrencilerin yenilikçi fikirlerle ayrıcalık tanındığını belirti. Sosyokent içerisinde bulunan firmalarda öğrencilerin staj yapabildiğine dikkat çeken Rektör Arıcan “hem öğrencimiz, hem hocalarımız yenilikçi girişimci fikirlerini bir şirket olarak bir ARGE’ye  bir endüstriyel kazanıma dönüştürebiliyor” dedi.

Sosyokent’te  sahada ARGE çalışması yapan bilimle akademiyle daha ilişkili olarak ve yaptığı faaliyetleri topluma insana etkisini önemseyen firmalara yer verdiklerini belirten Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan Öğrencilerimiz yine bu firmalarda staj imkanları buluyor. Burada ki eğitimlerimizi orada öğrencilerimizi istifadelerine sunmaya çalışıyoruz. Tüm bunların yeni gelişen kreatif endüstrilerle de yani o girişimci yenilikçi perspektifinde sosyokentimizde icra ediyoruz” şeklinde konuştu.

Asbü Rektör Açıklama Ankara

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ KREATİF ENDÜSTRİLERDE

Rektör Arıcan şöyle devam etti; “Ülkemizin geleceğinin bu kreatif endüstriler olduğunu düşünüyorum. Sosyal bilimlerde, özellikle yazarlık, sinema, tiyatro, hikaye, roman kültür sanata ait tüm alanlarda bu işin esası özü girişimci fikirler, kreatif düşünceler, yenilikçi fikirler ama bunu bir yazıya geçme, senaryoya dönüştürme ve bunu bir kreatif yazarlığa dönüştürme. Bu anlamda sosyokenti biraz daha kreatif endüstrilerle geliştirmeye gayret gösteriyoruz. Bu modelimiz 2 yıl önce hayata geçti. İlk olarak Azarbeycan Bakü’e TİKA desteğiyle geçen ay ilk eğitimlere başladık. Sosyokent modelimizin eğitimlerini Baküde veriyoruz. “

Kaynak: Haber Merkezi