Görüşme, Ankara Ticaret Odası'nda gerçekleşti. ATO Başkanı Baran, Yusuf Dikeç'in 10 Metre Havalı Tabanca Karışık Takım müsabakasında Şevval İlayda Tarhan ile birlikte kazandığı gümüş madalya nedeniyle tebrik etti. Baran, "Paris 2024 Olimpiyatlarından ülkemize gümüş madalya ile dönen sporcularımızla gurur duyuyoruz," dedi.

"Sporda Başarıya Doğru İlerliyoruz"

Baran, Türkiye'nin spor alanında hak ettiği yere doğru hızla ilerlediğini belirterek, "Sporcularımızın uluslararası müsabakalarda elde ettiği başarılar, ülke olarak moralimizi yükseltiyor," ifadelerini kullandı. Olimpiyat Oyunları'nda bayrağımızı dalgalandıran sporcuların başarısı, herkesin motivasyonunu artırıyor.

"Türk Sporcusunun Kendine Olan Güveni Yükseliyor"

Başkan Baran, uluslararası alanda başarı elde eden sporcuların genç sporculara iyi örnek teşkil ettiğini vurguladı. "Ortaya koyduğunuz bu başarı, Türk sporcusunun kendine olan güveninin yükselmesine büyük katkı sağlıyor," diyen Baran, genç sporcuların bu başarıların üzerine koyarak ülkemize yeni sevinçler yaşatacağına inandığını belirtti.

"Sabrettik ve Çok Çalıştık"

Milli Sporcu Yusuf Dikeç ise, Türkiye'yi Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda temsil etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. "Sabrettik ve çok çalıştık, çok çalışınca da gümüş madalyayı kazandık," şeklinde konuşan Dikeç, atıcılık kariyerinde 5’i Dünya, 4’ü Avrupa Şampiyonası olmak üzere toplamda 45 uluslararası madalya kazandığını ifade etti.

"Bu Başarıda Çok Kişinin Payı Var"

Dikeç, başarısının ardında bir ekip çalışmasının olduğunu vurguladı. Antrenman yaptığı poligonu açan görevli ve antrenörü gibi birçok kişinin başarısına katkı sağladığını belirtti. Dikeç, yaşanan aksiliklere rağmen disiplinli bir şekilde antrenmanlarına devam ettiğini ve bu sayede başarıya ulaştığını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi