Ankara Büyükşehir Belediyesi, Keçiören Belediyesi, Ankara Kent Konseyi ve Ankara Katılımcı Yönetim Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, farklı ülkelerden gelen 11 halk dansları topluluğu sahne aldı. Yöresel halk oyunlarını sergileyen gruplar, etkinliğe renk kattı.

A W261417 03

"Bu Mirası Kaybetmemeliyiz"

Başkan Yavaş, konuşmasında çeşitli ülkelerin folklor gruplarının birbirine benzeyen figürlerine dikkat çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Kafkasya, Anadolu ve Balkanlar'ın folklor figürleri benzerlik gösteriyor çünkü birbirlerinden etkilenmişler. Türk dünyası coğrafyasında ortak bir kültür var ve bu somut olmayan kültür mirasıdır. Bu mirası kaybetmemeliyiz. Ankara’da somut kültür mirasının yanı sıra somut olmayan kültür mirasını da yaşatmaya çalışacağız" 

A W261417 04

"Cumhuriyet Sonsuza Dek Yaşasın"

Etkinliğin Ulus'ta düzenlenmesine vurgu yapan Başkan Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyetimiz var oldukça bu kültürler de yaşayacak. Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacak. Bu kültürlerimiz de kaynaşarak sonsuza dek sürecek. Cumhuriyetimizin 100. yılından itibaren nice 100 yıllar boyunca bir ve beraber olarak kenetleneceğiz. Cumhuriyet sonsuza dek yaşasın." 
A W261417 02
Kaynak: Haber Merkezi