Şanlıurfa’da uydu üzerinden yayın yapan Kanal Urfa Televizyonu’nun haber müdürü ve ana haber sunucusu olan Fatma Kırmızı (31), ilik kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi. Kırmızı’nın ölüm haberi, başta ailesi olmak üzere basın camiasında büyük bir üzüntü yarattı.

Fatma Kırmızı Neden Öldü?

Geçtiğimiz ay ilik kanseri teşhisi konan Fatma Kırmızı, tedavi için Gaziantep’e gönderilmişti. Ancak, hastalığın ilerlemesi nedeniyle dün gece saatlerinde hayatını kaybetti. Cenazesi, Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Kaçar Saluca kırsal Mahallesi’ne getirildi.

Fatma Kırmızı Neden Öldü

Fatma Kırmızı Vefat Etti

Cenaze namazı, Kırmızı’nın doğup büyüdüğü köyde, mahalle mezarlığında gerçekleştirildi. Namaza Kanal Urfa Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Toru, Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Özer, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Reşat Uzun, Haliliye Belediyesi Basın Müdürü Ahmet Hamdi Çiçek, mesai arkadaşları, gazeteciler ve muhabirler katıldı.

Fatma Kırmızı Kanal Urfa

Kanal Urfa Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Özer, gözyaşları içinde, “Allah rahmet eylesin, ne diyelim. En son Kurban Bayramı'nda 2 günlük izni vardı. Yanına gittim. Gidip de gelmemek, gelip de görmemek var derdim kendisine. Hatta ben ölürsem haberimi sen yaparsın derdim. Ben nereden bilecektim ki bu gün Fatma’nın haberini ben yapacağım. Mekanı cennet olsun” şeklinde duygularını ifade etti.

Fatma Kırmızı Kimdir

Kanal Urfa Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Toru, Kırmızı’nın değerli bir insan olduğunu belirterek, “Bundan yaklaşık 1 ay önce Fatma Kırmızı kardeşimiz elim bir hastalığa yakalandı. Maalesef bu mücadeleyi kaybetti. Bütün Urfa’nın başı sağ olsun. Rabbim mekanını cennet etsin. Gerçekten çok kıymetli bir insandı. İnşallah Allah rahmetiyle muamele eder. Tüm basın camiasının da başı sağ olsun” dedi.

Fatma Kırmızı’nın Mesleki Başarıları ve Katkıları

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Reşat Uzun, Fatma Kırmızı kardeşimiz amansız bir hastalığa yakalanmıştı. Genç yaşta gazetecilik mesleğine başlayıp haberciliğin her alanında kendini gösterip daha sonra da Kanal Urfa’da haber müdürlüğü, haber spikerliği yaptı. Başarılı, ekranların sevilen bir gazetecisiydi. Yakın tarihte bir hastalığa yakalandı ve maalesef dün kendisini kaybettik. Bu gün kendisini son yolculuğa uğurlamak için doğup büyüdüğü köye geldik. Basın camiasının başı sağ olsun. Fatma kardeşimizin de mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi