Başkentte Metro Ağı Genişliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin metro ağını genişletme amacıyla çalışmalara devam ediyor. Ocak ayında düzenlenen ve iptal edilen ihalenin ardından, Dikimevi – Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı Projesi için ihale süreci güncellenerek yeniden başlatıldı. 17 Eylül 2024 tarihinde teklifler açılacak.

Yavaş: “Süreç Yeniden Başladı”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Yüksek rakamlar nedeniyle ihalesini iptal ettiğimiz Mamak Metrosu’nda (Dikimevi-Natoyolu Metro Hattı) süreç yeniden başladı. 17 Eylül’de değerlendirmeye alınacak olan ihalemizde, sözleşmenin Aralık ayında imzalanmasını hedefliyoruz.”

Ankara Dikimevi Metro

İhalenin Genel İlanı Yayınlandı

15 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilen ve tekliflerin yaklaşık maliyeti aşması nedeniyle iptal edilen ihalenin ardından, ihale çalışmaları güncellenerek yeniden ilan edildi. 10 Haziran 2024 tarihinde uluslararası ihale platformunda yayımlanan genel ilan ile birlikte, 19 Temmuz 2024 tarihinde yeterlilik şartları ve teknik dokümanlar ECEPP platformuna yüklendi.

İhale Katılım Şartları Yeniden Belirlendi

İhale çalışmalarının güncellenmesi kapsamında, katılımın artması ve daha rekabetçi tekliflerin temin edilmesi hedeflendi. Yaklaşık maliyet güncellenirken, katılım şartları yeniden belirlendi ve iş ortaklığına imkan tanındı. Ayrıca, sözleşme para birimi Türk Lirası olarak değiştirildi.

Sözleşme Aralık Ayında İmzalanacak 

Yeni ihale, iptal edilen ihaleden farklı olarak yeterlilik ve mali tekliflerin aynı anda sunulacağı tek aşamalı bir süreç olacak. İsteklilere hazırlık için yaklaşık 2 aylık süre verildi ve son teklif verme tarihi 17 Eylül 2024 olarak belirlendi. İhale sürecinin 3 ay içinde tamamlanarak, yeterlilik sağlayan ve en düşük teklifi veren firma ile Aralık ayı içerisinde sözleşme imzalanması planlanıyor.

Natoyolu Metro Ankara

Metro Hattı 7,4 Kilometre ve 8 Duraktan Oluşacak

Dikimevi-Natoyolu hattı, Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ile Dikimevi arasında çalışan ANKARAY hattına entegre edilecek. Hattın uzunluğu 7,4 kilometre olacak ve Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu olmak üzere 8 ayrı istasyondan oluşacak.

Kaynak: Haber Merkezi