31 Mart yerel seçimlerinde Ankara'nın Etimesgut ilçesinde CHP'den belediye başkanı seçilen Erdal Beşikçioğlu, hayvanseverleri davet ettiği belediye meclisi toplantısında başıboş sokak söpekleri ile ilgili çözümünü açıkladı.

Hayvanseverleri Etimesgut Belediye Meclisi toplantısına davet eden Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sokak köpeklerini belediyenin tesisinde bekçi olarak işe alacağını söyledi.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sokak hayvanları için sunduğu çözüm önerisi ile dikkatleri üzerine çekti. Bazı kesimler tarafından tebrik edilen bu adım, bazıları tarafından eleştiri aldı.

Sokak Köpeklerine Bekçilik Görevi

Başkan Beşikçioğlu, sokak köpeklerine belediyede yeni görevler oluşturacaklarını belirtti. “Can dostlarımız için belediyemizde yeni görevler oluşturacağız. Birimlerimizde, sosyal tesislerimizde ve hatta birçok binamızda onlara ihtiyaç var,” diyen Beşikçioğlu, bu süreçte veteriner müdürü ve Türk ordusunun mayın arama köpeklerinin eğitmeninin eğitim sürecini üstleneceğini açıkladı.

Erdal Beşikçioğlu, “Barınaklarımız rehabilitasyon ve eğitim merkezlerine dönüşecek,” dedi. Ayrıca, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Bölümü’nün bu süreçte bilgi ve birikimleriyle belediyeye destek olacağını vurguladı. Eğitimin ardından sokak köpeklerinin belediyede görevlendirileceğini belirtti.

Erdal Besikcioglu Sokak Kopekleri Bekci

Belediyenin Farklı Birimlerinde Görev Yapacaklar

Başkan Beşikçioğlu, “Belediyemizin fen işlerinin garajında, park bahçelerin garajında, tır otoparkımızın garajında, sosyal tesislerimize ve belediyemizin onlarca binasına sahip çıkacak can dostlarına, bekçilere ihtiyacımız var,” diyerek sokak köpeklerinin farklı birimlerde görev alacaklarını ifade etti.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun bu çözüm önerisini sunduğu videonun sosyal medyada yayınlanmasının ardından tepkiler de gecikmedi. Hayvanseverler tarafından büyük beğeni toplayan bu açıklamalar, kimi vatandaşlar tarafından uygulanabilirlikten çok uzak görülerek çok sayıda da eleştiri aldı. 

Kaynak: Haber Merkezi