Haymana Belediyesi'nde çalışan işçiler, yılın başında yapılan sözleşme gereği Temmuz-Aralık 2024 dönemi için %10 zam alacaklardı. Ancak, Başkan Levent Koç işçilerle gerçekleştirdiği toplantıda, bu oranı %15 artırarak toplamda %25 zam yapılacağını duyurdu. Başkan Koç, çalışanların bu süreçte enflasyon karşısında mağdur olmamaları için bu zammı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Işçilere Zam

"Personelimizin Mutluluğu Önceliğimiz"

Toplantıda konuşan Başkan Levent Koç, belediyenin hayata geçirdiği ve planladığı projeler hakkında bilgi verdi. Koç, çalışanlarının haklarını korumak ve enflasyon karşısında ezilmelerini önlemek adına gerekli adımları atmaktan çekinmeyeceklerini vurguladı. Koç, şu cümleleri aktardı:

"Enflasyonun %24 açıklandığı şartlarda, çalışanlara %10 zam yapmanın akıl almaz bir durum olduğunu görüyoruz. Kadrolu çalışanlarımızla Temmuz-Aralık 2024 ayları için %10’luk bir zam sözleşmesi yapılmış. Biz bu zamma %15 ekleyerek %25’lik bir zam yapıyoruz. İmkânlarımızı zorladık bu zammı yaptık. Neden? Personelimizin yüzü gülsün diye. Çünkü artık yeni bir sloganımız var ‘Gülümse Haymana’ ama ilk önce benim personelim gülümseyecek. Asık suratlı olmayacak."

Event Koç

"Sizden Ricam, Vatandaşa Güler Yüzle Hizmet Etmeniz"

Başkan Koç, göreve geldikleri günden bu yana şirket işçilerinin maaşlarını düzenli ve eksiksiz olarak aldıklarını hatırlatarak, kadrolu işçilere de ek zam yaparak onların da yaşam standartlarını iyileştirmeye devam edeceklerini belirtti. Başkan Koç, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Yıllardır düzenli maaş alamayan şirket işçilerimiz göreve geldiğimizden beri maaşlarını düzenli ve eksiksiz olarak alıyor. Kadrolu işçilerimize de sözleşmeden fazla zam yapıyoruz. Biz her anlamda sizlerin çalışma koşullarını ve yaşam standartlarını iyileştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Sizden ricam, vatandaşa güler yüzle hizmet etmeniz."

Kaynak: Haber Merkezi