SGK, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 5 bin 500’den fazla işletmeyle anlaşma sağlayarak emeklilere özel indirimler sunuyor. Emekliler, bu kampanyalar sayesinde otelden gıdaya, beyaz eşyadan sağlığa, birçok alanda yüzde 5 ile 50 arasında değişen indirimlerden faydalanabilecek.

Her İlde Farklı İmkanlar

Türkiye’nin 81 ilinde emekliler, birçok sektörde indirimli hizmet alabilecek. Akaryakıt istasyonlarından kafelere, giyim mağazalarından hırdavatçılara kadar pek çok işletme, emeklilere özel indirim sunacak. Ayrıca oteller, şarküteriler, beyaz eşya mağazaları, terziler, emlakçılar, gözlükçüler ve işitme cihazı satan firmalar da kampanyalara dahil.

Indirim

İndirim Oranları Ne Kadar?

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, indirim oranları yüzde 5 ila 50 arasında değişiyor. Emekliler, bulundukları illerde hangi işletmelerin ne oranda indirim sağladığını 'emekliler.gov.tr' adresinden öğrenebilecekler. Özellikle termal oteller, optikçiler ve işitme cihazı satan firmalar, emekliler için cazip indirimler sunuyor. Termal otellerde indirim oranları yüzde 50’ye kadar çıkarken, bazı belediyeler su ve şehir içi ulaşımda emeklilere ücretsiz hizmet sunuyor. Ayrıca, çocuklarına düğün yapmak isteyen emeklilere de özel indirimler mevcut.

Indirim

Telekom ve Kargo Hizmetlerinde İndirim

SGK ile iş birliği yapan Türk Telekom, TTNET abonelerine özel yüzde 10 indirim sağlıyor. Sarar giyim mağazaları ise emeklilere yüzde 30 indirim sunarken, Aras Kargo tüm Türkiye genelinde emeklilere yüzde 15 indirimli hizmet veriyor. PTT Kargo da maaşını bankadan alan emeklilere ücretsiz finansal destek sağlarken, evlerine maaş ödemesi gerçekleştiriyor. Ayrıca, Pttkart ile yapılan alışverişlerde gıda ve giyim harcamalarına karşılık nakit iade avantajı sunuluyor. İşbir Yatak ise emeklilere yüzde 20 net indirim imkanı tanıyor.

Emekli Indirim

Ulaşımda da Özel İndirimler

"Türkiye Yüzyılı Emektarları" projesi kapsamında, Türk Hava Yolları (THY) 60 yaş üzeri emeklilere yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarda yüzde 15 indirim sağlıyor. Ayrıca, otobüs yolcu biletlerinde emeklilere özel yüzde 20 indirim uygulanıyor. TCDD de tüm emeklilere 31 Aralık 2024 tarihine kadar YHT, anahat ve bölgesel trenlerde yüzde 10 indirim imkanı sunuyor.

Bankalarla Protokoller İmzalandı

SGK, emeklilere özel indirim ve ayrıcalıklar sunmak amacıyla Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Akbank gibi toplamda 15 bankayla protokol imzaladı. Bu bankalar, emeklilere yönelik sundukları indirim ve ayrıcalıkları kendi web sitelerinden duyurmaya başladı.

Kaynak: Haber Merkezi