SPK'nın haftalık bültenine göre, Kıraç Galvaniz'in payları 24 TL, Gündoğdu Gıda'nın payları ise 35 TL olarak belirlendi. Bu fiyatlar üzerinden halka arz gerçekleşecek.

Diğer Sermaye Artırım Onayları

SPK, ayrıca bazı şirketlerin sermaye artırımlarına da onay verdi. Akdeniz Yatırım Holding AŞ, 124 milyon 95 bin TL tutarındaki bedelli sermaye artırımına onay alırken, SASA Polyester Sanayi AŞ'nin 37 milyar 870 milyon TL, Coca-Cola İçecek AŞ'nin 2 milyar 543 milyon TL, Hedef Holding AŞ'nin 1 milyar 500 milyon TL ve Global Menkul Değerler AŞ'nin 78 milyon TL tutarındaki bedelsiz sermaye artırımı başvuruları kabul edildi.Spk

Borçlanma Aracı İhraçları

Aktif Yatırım Bankası AŞ, QNB Finansbank AŞ, Deniz Yatırım Menkul Kıymetler AŞ, Korteks Mensucat Sanayi ve Ticaret AŞ gibi şirketlerin borçlanma aracı ihracı başvuruları da SPK tarafından onaylandı. Bu kapsamda, birçok şirket farklı tutarlarda borçlanma aracı ihracını gerçekleştirebilecek.

Kira Sertifikası İhraçları Onaylandı

Bereket Varlık Kiralama AŞ ve ZKB Varlık Kiralama AŞ, kira sertifikası ihracı için SPK'dan gerekli onayları aldı. Bereket Varlık, 20 milyar TL tutarında bir ihraca hazırlanırken, ZKB Varlık ise 1 milyar TL değerinde bir sertifika ihracı yapacak.

Yeni Yatırım Fonları Kuruluyor

SPK, çeşitli yatırım fonlarının kuruluşuna da yeşil ışık yaktı. Ral Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ, Allbatross ve Fiba Portföy Yönetimi AŞ'ye ait fonların kuruluş talepleri olumlu değerlendirildi.

Yatırım Fonu

İdari Para Cezaları ve Yasal İşlemler

SPK, piyasa düzenlemelerine aykırı hareket eden şirket ve kişilere yönelik yaptırımlarını sürdürdü. Temapol Polimer Plastik ve İnşaat Sanayi Ticaret AŞ'nin pay piyasasındaki işlemler nedeniyle 5 kişiye toplamda 17 milyon 164 bin TL idari para cezası verildi. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ ile ilgili olarak ise 6 kişiye toplamda 36 milyon 905 bin TL ceza uygulandı.

Ayrıca, çeşitli ihlaller nedeniyle bir internet sağlayıcısı ve 4 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Yurt dışı kaldıraçlı işlemler yapan 38 internet sitesinin erişimi engellendi.

Kaynak: Haber Merkezi