Divriği ilçesine bağlı Çiğdemli köyünde çobanlık yapan Kamil Gündoğdu, oğlaklarını otlattığı sırada susayınca çeşmeye yöneldi. Su içeceği sırada, beklenmedik bir şekilde engerek yılanının saldırısına uğradı. Kolundan ısırılan Gündoğdu, hızla Divriği Devlet Hastanesine götürüldü. İlk müdahalesi yapılan Gündoğdu, durumu ciddiyetini koruduğu için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Burada gerçekleştirilen iki operasyonla Gündoğdu’nun kolundaki damarların rahatlatılması sağlandı ve yoğun tedavi sürecinin ardından hayata tutunmayı başardı.

Hastaneye Bilinci Açık Geldi

Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Öztemür, genç çobanın hastaneye bilinci açık ancak kolunda ciddi bir şişlikle geldiğini belirtti. Öztemür, "Divriği bölgesinde endemik olan bu engerek yılanı, oldukça zehirli bir tür. Hastamızın kolunda ciddi şişlikler vardı ve dolaşım problemi yaşıyordu. Kolunu boydan boya açarak dolaşımını rahatlatmak için ameliyat ettik. Türkiye’de zehirli yılanlarla karşılaşmak nadir olsa da, bu tür vakalarda ilk müdahalenin sağlık personeli tarafından yapılması büyük önem taşır" dedi.

Yılan Soktu

Panzehir Tedavisi Uygulandı

Gündoğdu’nun acil servise geldiğinde bilincinin açık olduğunu belirten Öztemür, "Kolu ciddi şekilde şişmişti. Anti-serumlar verildi ancak dolaşımı kötüleşmeye devam edince, kolunu boydan boya açarak dolaşımı rahatlatmak zorunda kaldık. Şu an durumu iyi, üç gün önce tekrar ameliyat edildi. Her şey yolunda giderse birkaç gün içinde taburcu edebiliriz" ifadelerini kullandı.

"Kolumu İple Bağlayarak İlk Müdahaleyi Yaptım"

Yaşadığı olayı anlatan Kamil Gündoğdu, "Oğlakları otlatırken susadım ve çeşmeye gittim. Eğildiğimde engerek yılanı koluma saldırdı. Hemen kolumu iple bağlayarak ilk müdahaleyi yaptım ve köye döndüm. Divriği Devlet Hastanesine, ardından Sivas’a sevk edildim. İki haftadır buradayım ve şu an kendimi iyi hissediyorum. Yılanın zehirli olduğunu biliyordum ama hocalarımızın hızlı müdahalesi sayesinde kurtuldum" dedi. Yılanın, köyde hayvanları da soktuğunu ve çoğunun bu saldırılardan sağ çıkamadığını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi