Türkiye-Hollanda Dostluk Anlaşması'nın 100. yılı, Ankara’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Hollanda Büyükelçiliği iş birliğiyle Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı’nda gerçekleştirilen Dostluk Resepsiyonu'nda, sevilen sanatçı Karsu unutulmaz bir konser verdi.

Turkiye Hollanda

Yavaş ve Wijnands’tan Ortak Mesaj

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands'ın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonda, iki ülke arasındaki dostluğun derin kökleri ve geleceğe dair umutlar vurgulandı. Başkan Yavaş, yaptığı konuşmada, "Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti ve Hollanda arasındaki dostluk anlaşmasının 100. yılı olmasına rağmen, iki ülke arasındaki dostluk ilişkileri daha eskiye dayanmaktadır ve köklü bir ortak geçmişe sahiptir" dedi.

Hollanda Ankara

Karsu’nun Müzikleriyle Dostluk Taçlandı

Konser öncesinde konuşan Başkan Yavaş, Karsu’yu Ankara’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Karsu, bir kültür elçisi gibi iki toplumu birbirine yakınlaştıran köprü vazifesi görmektedir" dedi. Karsu, sahnede sevilen eserlerini seslendirerek Başkentlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands da etkinlikte, "Hollanda ve Türkiye 100 yıllık dostluk kutlu olsun. Bu güzel dostluğumuz sonsuza kadar sürsün" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi