Ankara'ya, 5 yıl aradan sonra Avrupa Birliği'nden önemli bir davet geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 29 Ağustos tarihinde yapılacak Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Gayrıresmi Toplantısı’na katılmak üzere Brüksel'e gitmesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Avrupa Birliği'nin bu davetini bir diyalog arayışı olarak değerlendirdiklerini belirtti. Keçeli, "Bu adımın, ilişkilerimizi çıkmaza sokan 15 Temmuz 2019 tarihli AB Dış İlişkiler Konseyi kararlarının önümüzdeki dönemde tadil edilmesine zemin hazırlamasını umuyoruz" şeklinde konuştu.

İşbirliğinin Sürekliliği ve Somut Adımlar

Keçeli, olumlu yaklaşımın bu toplantıyla sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayarak işbirliğinin "sistemli bir zemine" oturması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, vize serbestisi süreci gibi alanlarda diyalogun yeniden işlevsel hale getirilmesi için somut adımların atılması gerektiğini belirtti. Türkiye, Avrupa Birliği’nden en son Şubat 2019'da davet almıştı. Bu yeni davet, iki taraf arasındaki ilişkilerin yeniden güçlenmesi için adım olarak görülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi