Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, genel kurul sonrası ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Ankara Genç İş İnsanları Derneği (ANGİAD) Başkanı Ertuğrul Onat ve heyetini kabul etti. Görüşmede kentin geleceğine dair önemli mesajlar verildi.

ANGİAD ve AKK Ortaklığı

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, ANGİAD’ın Ankara için önemli bir marka olduğunu vurguladı. Yılmaz, “ANGİAD, Ertuğrul başkan sonrası daha kurumsallaştı. Derneğin fikri kentte merak ediliyor. 5 yıllık seyirde bize verdiğiniz desteğe minnettarız. AKK’de birbirimizin lideri değil, paydaşıyız. Uzmanı olduğu her alanda herkesin önemli olduğu bir yer Ankara Kent Konseyi” dedi.

Genç İşsizliği ve Organize Sanayi Bölgeleri

Halil İbrahim Yılmaz, Ankara'nın geleceği için yapılması gerekenlere dikkat çekerek, “Genç işsizliğini azaltacak, organize sanayi bölgesini artıracak adımlar atılmalı. Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası ve Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile 400 binden fazla ticaret erbabının ticaretini geliştirecek bir ekosistem kurulmalı. Sosyal hayat ile üretim hayatının eşleştiği bir şehir hayatı olmalı,” dedi.

Angiad Akk Ankara

Yeşil Bölge ve Çevre Vurgusu

Başkan Yılmaz, “Politik hayatın dışında bir yeşil bölge oluşturmamız gerekiyor. Kültür ve turizm alanında da markalaşmış bir kent hayal ediyoruz. Üretim yoksa tedavi yoktur, boşanma çoktur. Dünyadaki bütün çevrelerin hayranlıkla gelebileceği bir kent olarak Ankara’yı tanıtmakta zorlanıyoruz,” diye konuştu.

Gelecek Vizyonu ve Katkılar

Ankara Kent Konseyi’nin 56 çalışma grubunun her birinde ANGİAD üyelerine ihtiyaç olduğunu belirten Yılmaz, “Bu kentin gelecek bin yılına çalışalım. Günü kurtarmaya çalışmayalım. Emek verenlerin kent sahnesinde olmasına çalışalım. İş hayatında bu kadar güçlü bireylerin günün ilk mesaisini burada yapıyor olmasına çok sevindik. Ziyaretiniz için teşekkür ederiz,” ifadelerini kullandı.

Demiryolu ve Sanayi İhtiyaçları

ANGİAD Başkanı Ertuğrul Onat da genel kurul için tebriklerini yineleyerek, “ANGİAD olarak Ankara’nın ihtiyaçlarını ve üyelerimizin ticaretini geliştirmek istiyoruz. Direkt uçuş ve fuar alanı sorununu iletebileceğimiz her kuruma, kişiye ilettik. Organize sanayi bölgeleri genişleyecek alan bulamıyor. Pek çok alan mera ilan edilmiş durumda. Ankaralı sanayicimizin limanlara ulaşması için Sincan-Temelli organize sanayi bölgelerinin demir yollarına ihtiyacı var,” diye konuştu.

Fuarların Geri Dönüşü

Onat, “Savunma sanayi yatırımları kentte artarken, Ankara’da düzenlenen çok önemli fuarlar İstanbul, Antalya ve Adana’ya taşındı. Bu fuarların yeniden Ankara’ya dönmesini bekliyoruz,” dedi.

Görüşmeye ANGİAD Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, AKK Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Lale Özgenel ve Dr. Süleyman Basa, AKK Yürütme Kurulu Üyeleri ile Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Özsoy da katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi