Son yıllarda, 5, 10 ve 20 TL gibi küçük banknotların piyasalarda yetersiz kalması, bankaları yeni düzenlemeler yapmaya itiyor. Küçük banknotlarla yapılan alışverişlerin zorlaşması nedeniyle, bankalar ATM'lerden küçük banknotları kaldırarak daha büyük banknotları tercih etmeye başladı. Bu süreçte 50 TL banknotlar bile ATM'lerden çekilmez hale geldi.

Tek Tip Banknot

Nakit Çekim Tutarları Arttı

Vatandaşlar, ATM'lerde yüksek tutarlı banknotları çekmeye yönelirken, bankalar da nakit çekim limitlerini yükseltti. Önceden 5 bin lira olan günlük nakit çekim limiti, pek çok bankada 10 bin liraya çıkarıldı. Bazı bankalar ise ücretsiz nakit çekim limitini 15 bin liraya kadar yükselterek müşterilerine daha geniş bir nakit çekim imkanı sundu. Artan limitler, kullanıcıların büyük banknotlara yönelmesini teşvik ediyor.

200 Tl

Tek Tip Banknot Dönemi mi Geliyor?

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, bu konuya dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bankaların ATM'lerde 5, 10, 20 TL banknotlarının yanı sıra artık 50 TL'yi de bulundurmadıklarını belirtti. Bazı bankaların ise 100 TL banknotu da ATM'lerden çekmeye hazırlandığını ifade etti. Prof. Dr. Babuşcu, "Yakında ATM'lerde sadece 200 TL banknotlar olacak" diyerek tek tip banknot dönemine geçiş yapılabileceğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi