CHP'nin 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda büyük bir heyecan yaşandı. Asu Kaya ve Aylin Nazlıaka arasında geçen yarışta, Asu Kaya 487 oy alarak CHP Kadın Kolları Başkanı oldu. 

Asu Kaya Gedik Nereli?

1976 yılında Osmaniye'de doğan Asu Kaya, ilk ve orta öğrenimini Osmaniye'de tamamladı. Atatürk İlköğretim Okulu'ndan mezun olduktan sonra, Osmaniye’nin yabancı dilde ilk koleji olan Özel Bahçeli Koleji’nde lise eğitimini aldı.

Asu Kaya Gedik, Tbmm

Asu Kaya Nereden Mezun?

1993 yılında mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Ana Bilim Dalı'nda eğitimine başladı, ancak 1,5 yıl sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geçiş yaptı ve 2001 yılında mezun oldu.

Asu Kaya Ne İş Yapar?

Mezuniyetinin hemen ardından Osmaniye Verem Savaş Dispanseri'nde çalışmaya başlayan Asu Kaya, 2008 yılına kadar başhekimlik görevini sürdürdü. Aynı yıl, Düziçi ilçesi Ellek Beldesi'nde aile hekimliği yapmaya başladı. Daha sonra Osmaniye Merkez Karaboyunlu Aile Sağlığı Merkezi'nde görev aldı ve 2023 yılına kadar burada çalışmaya devam etti.

Chp Kadın Kolları Başkanı Kim Seçildi

Asu Kaya Gedik Osmaniye

Asu Kaya, sağlık sektöründeki aktif rolünün yanı sıra, sivil toplum ve sendikal faaliyetlerde de bulundu. 2016 ve 2018 yıllarında iki defa üst üste Osmaniye Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi. 2020 yılında Merkez Konseyi delegeliğine seçilerek, Genel Sağlık İş Sendikası içerisinde sendikal çalışmalara katıldı. CHP ve Osmaniye Tabip Odası arasında YAŞAMHAK Projesi işbirliği ile kadın ve çocuk haklarının korunması için çalışmalarda bulundu.

Asu Kaya Gedik Nereli

Osmaniye Milletvekili Asu Kaya

2023 genel seçimlerinde Osmaniye Milletvekili olarak seçilen Asu Kaya, aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesidir. 2022 yılında üçüncü kez Osmaniye Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi ve Osmaniye’deki akademik meslek örgütlerini bir araya getirerek toplumsal eşgüdüm platformu oluşturulmasına öncülük etti.

Kaynak: Haber Merkezi