Yusuf Kalko'nun kim olduğu ve hayatı merak ediliyor. Vatandaşlar, Prof. Dr. Yusuf Kalko hakkında bilgi edinmek istiyor. Peki, Yusuf Kalko kimdir, nerelidir? İşte detaylar...

Prof. Dr. Yusuf Kalko Kimdir, Nereli?

Prof. Dr. Yusuf Kalko, tıp alanında uzmanlığı ve katıldığı televizyon programları ile tanınan bir isimdir. 1970 yılında Kars'ın Kağızman ilçesinde doğan Yusuf Kalko, eğitim hayatına Ankara’da başlamış ve burada ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamlamıştır. 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü kazanan Kalko, bir yıl boyunca aynı üniversitede İngilizce hazırlık eğitimi aldı. Ancak, 1988 yılında ideallerinin peşinden giderek tekrar üniversite sınavına girdi ve bu kez Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı.

Dr. Yusuf Kalko Muayene Ücreti

Yusuf Kalko Ne Uzmanı?

1994 yılında "Tıp Doktoru" unvanını alan Yusuf Kalko, kariyerine Kastamonu Taşköprü Merkez Sağlık Ocağı'nda pratisyen hekim olarak başladı. Bu dönemde Halk Sağlığı ve Koruyucu Hekimlik konularında deneyim kazandı. 1995 yılında Tıpta Uzmanlık Sınavı'nı kazanan Kalko, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimine başladı. Burada, Konjenital Kalp Cerrahisi, Yetişkin Kalp Cerrahisi, Periferik Damar Cerrahisi, Acil Disekan Aort Cerrahisi gibi alanlarda geniş bir uygulama yelpazesi elde etti.

Yusuf Kalko Kimdir Nereli

Asistanlık döneminde, tez konusu olarak “Büyük Arter Transpozisyonunda Arteriyel Switch Prosedürü ile Anatomik Korreksiyon: Erken Dönem Sonuçları” isimli projeyi seçen Kalko, bu çalışmayı uzmanlık eğitiminin 6. yılında tamamladı. 15 Haziran 2001 tarihinde uzmanlık sınavını başarıyla geçerek Kalp Damar Cerrahisi alanında uzman oldu.

Yusuf Kalko Hangi Hastanede Çalışıyor?

Ekim 2001 ile 2010 yılları arasında Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapan Yusuf Kalko, 2009 yılında girdiği Doçentlik Sınavı'nı başarıyla geçerek Doçent unvanını aldı. 15 Nisan 2010 – 31 Ocak 2017 tarihleri arasında İstanbul Özel Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde Aort ve Periferik Arter Cerrahisi Sorumlu Hekimi olarak görev yaptı. 1 Şubat 2017 itibarıyla ise İstinye Üniversitesi Bahçeşehir Liv Hastanesi'nde Periferik Damar Cerrahisi Sorumlu Hekimi olarak çalışmaya başladı.

Profesör Doktor Yusuf Kalko Hangi Hastanede Çalışıyor

Prof. Dr. Yusuf Kalko'nun Çalışmaları

Prof. Dr. Yusuf Kalko’nun, Kasım 1995'te başladığı ihtisas eğitimi süresince ulusal ve uluslararası birçok yayını bulunmaktadır. Toplamda 20 uluslararası ve 30 ulusal yayını bulunan Kalko, uluslararası makalelerde birçok kez birinci isim olarak yer almıştır. Ayrıca, bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan toplam 142 bildirisi bulunmaktadır. Bu bildirilerin 34’ü uluslararası, 108’i ise ulusal toplantılarda sunulmuştur.

Kaynak: Haber Merkezi