Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni atama kararları kapsamında birçok önemli görev değişikliği gerçekleşti. Bu değişiklikler arasında AFAD Başkanlığı'na Okay Memiş, SGK Başkanlığı'na Raci Kaya ve İŞKUR Genel Müdürlüğü'ne Samet Güneş atanması dikkat çeken isimler oldu. Ancak gözlerden kaçmayan bir diğer isim de Emre Tayanç oldu. Peki, Emre Tayanç kimdir? İşte Emre Tayanç’ın hayatı ve kariyeri hakkında detaylar...

Emre Tayanç Kaç Mezunu

Emre Tayanç Ne Mezunu?

Emre Tayanç, askeri kariyerine İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nde adım atmıştır. 1992 yılında Kara Harp Okulu'ndan (KHO) Piyade Teğmen olarak mezun olduktan sonra, eğitimine İstanbul Piyade Okulu'nda devam etmiştir.

Tümgeneral Emre Tayanç

Emre Tayanç Rütbesi

Bu süreçte, Bolu 2. Tugay Komutanlığı, Ankara Kara Harp Okulu, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı, Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı, Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı ve Kırklareli Vize 41. Komando Tugay Komutanlığı gibi önemli görevlerde yer almıştır.

Emre Tayanç Şu An Nerede Görev Yapıyor

Emre Tayanç Eğirdir

2020 yılı atama kararnamesi ile Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına atanan Emre Tayanç, askeri kariyerinde birçok önemli görevde yer alarak geniş bir tecrübe birikimine sahip olmuştur. Tümgeneral rütbesine kadar yükselen Emre Tayanç, bu görevlerde edindiği deneyimlerle dikkat çekmektedir.

Emre Tayanç Ne Komutanı

Emre Tayanç Eşi Kimdir?

Emre Tayanç, evli ve üç çocuk babasıdır. Ayrıca, ileri derecede İngilizce bilmektedir. Askeri kariyeri boyunca birçok kritik görevi başarıyla tamamlayan Tümgeneral Emre Tayanç, halen aktif olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi