Aysima Altınok, Türkiye'nin ilk kadın beyin cerrahı olarak tarihe geçen ve nöroşirürji alanında yaptığı önemli çalışmalarla tanınan bir isimdir. 95 yaşında hayatını kaybeden Altınok, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Aysima Altınok Kimdir

Aysima Altınok Kimdir?

1929 yılında Erzincan'da doğan Aysima Altınok, 1952 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde başladığı asistanlık eğitimi ile 1959 yılında Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı unvanını kazandı. Mesleki kariyerinin büyük bir kısmını Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde geçiren Altınok, burada 30 yılı aşkın bir süre boyunca hizmet verdi.

Aysima Altınok Doktor

Aysima Altınok Beyin Cerrahı

Altınok, Türkiye ve dünyada beyin cerrahisi alanında yaptığı çalışmalarla tanınırken, nöroşirürji ve cerrahi dernekleri başta olmak üzere birçok önemli sivil toplum kuruluşunda da aktif rol aldı. Yurt dışı yayınları ile adını uluslararası alanda duyuran Altınok, özellikle kız çocuklarının eğitimi konusunda çeşitli projelere öncülük etti.

Aysima Altınok Beyin Cerrahı

Aysima Altınok Öldü mü?

Aysima Altınok'un vefatı, tıp camiasında derin üzüntüyle karşılandı. Zincirlikuyu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından, Altınok'un naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine ailesi, yakınları ve çok sayıda meslektaşı katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi