Instagram'a neden girilemiyor?

02/08/2024 tarihli 490.05.01.2024.-608983 sayılı kararla İnstagram Türkiye'de erişime engellendi. Engel sebebiyle birçok insan sabah uyandığında sosyal medya hesabına giriş yapamadı ve sorunu araştırmaya başladı. Alınan karar doğrultusunda Türkiye'den İnstagram'a erişim kapatıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir.”

Instagram Ne Zaman Açılacak

İnstagram'ı kim kapattı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından alınan karar doğrultusunda Türkiye'nin İnstagrama girişi kısıtlandı. Birçok sosyal medya kullanıcısı Bilgi Teknolojilri ve İletişim Kurumu tarafından alınacak olan karar ile yeniden instagrama erişmeyi bekliyor. Peki ne olacak? İnstagram yeniden açılacak mı? işte sorunun cevabı...

İnstagram yeniden açılacak mı?

2 Ağustos Cuma sabahı itibarıyla sosyal medya platformu kullanıcıları İnstagram profiline ve kullanımına erişemiyor. Sosyal medyayı aktif kullanan ve İnstagrama erişerek ticaret yapan birçok insan İnstagram yeniden açılacak mı? İnstagram ne zamana kadar kapalı kalacak? sorularını soruyor. İnstagram'ın ne zaman açılacağı veya ne zamana kadar kapalı kalacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapıldığında haberimiz güncellenecektir.

İnstagrama erişmenin farklı yöntemleri var mı?

İnstagrama giriş yapamayan birçok sosyal medya kullanıcısı ve fenomen İnstagrama farklı yollarla giriş yapmanın yöntemini arıyor. İnstagram engelinin ne zaman kaldıracağı bilinmemekle birlikte, erişim yasağına rağmen farklı griş yöntemlerinin olup olmadığı ise araştırılıyor. 

İnstagram'a Google'dan giriş yapılır mı?

İnstagram'ın erişime apatıldığını ve girilemeyeceğini kabullenen birçok sosyal medya kullanıcısı İnstagrama'a giriş yapmak için birçok yol deniyor. Son zamanlarda sıkça Google üzerinden İnstagram'a giriş yapmaya çalışan birçok insan var. Google üzerinden İnstagram'a giriş yapılıyor mu? sorusu da merak edilen konulardan bir tanesi. İnstagram, Google da da kapalı olup erişim Google'da da kısıtlıdır. 

Instagram Haniye Paylaşımlarını mı Engelledi?

Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin İsrail tarafından İran’ın başkenti Tahran’da öldürülmesinin ardından, Instagram’ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediği iddia edildi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İsrail ne kadar Filistinli öldürürse öldürsün, Filistin’in haklı davası tarihten silinmeyecektir. İsrail devleti de yargısız infazların, suikastların, işgalin ve soykırımın faili olarak tarihe geçecektir. Ayrıca, Heniye’nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir. Küresel sömürü düzenine ve adaletsizliğe hizmet ettiğini defalarca göstermiş olan bu platformlara karşı ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Her fırsatta ve her platformda Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız. Filistin er ya da geç özgür olacaktır. İsrail ve destekçileri bunu engelleyemeyecektir.”

Kaynak: Haber Merkezi