Justin Sun Kimdir? 

Justin Sun, 30 Temmuz 1990 doğumlu bir diplomat, girişimci ve iş yöneticisidir. Grenada'nın DTÖ Daimi Temsilcisi olarak görev yapan Sun, ayrıca Cenevre merkezli Çinli-Grenadlı bir diplomat olarak tanınır. En çok, blockchain ekosistemi TRON'un kurucusu olarak bilinir.

Justin Sun Mesleği Serveti

Justin Sun mesleği ne?

Justin Sun, yüksek öğrenimini Pennsylvania Üniversitesi'nde Doğu Asya çalışmaları alanında yüksek lisans yaparak tamamlamıştır. Ayrıca, Pekin Üniversitesi'nden Tarih alanında lisans derecesine sahiptir. 26 yaşında iken Jack Ma tarafından Hupan Üniversitesi'nde okumak üzere seçilen Sun, 2011 yılında Yazhou Zhoukan dergisi tarafından dikkat çeken bir isim olarak yer aldı. 2014 yılında ise Davos Küresel Gençlik Liderleri arasında yer aldı. 2015 yılında CNTV tarafından en dikkate değer yeni girişimci olarak seçilen Sun, 2015'ten 2017'ye kadar Forbes China 30 Under 30 listesinde yer aldı.

Justin Sun Kripto

Justin Sun serveti ne kadar?

Haziran 2019'da, Berkshire Hathaway CEO'su Warren Buffett ile özel bir öğle yemeği yemek için 4.5 milyon dolar teklif eden Justin Sun, bu buluşmayı Ocak 2020'de gerçekleştirdi. Bu olay, Sun'un uluslararası iş dünyasında ne denli etkili bir isim olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Justin Sun, blockchain teknolojisi ve global iş dünyasında önemli bir figür olmaya devam ediyor, özellikle de TRON projesi ile bu alandaki yenilikçi katkılarıyla dikkat çekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi