Mert Turak kimdir?

Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı Mert Turak'ın kim olduğu araştırma konusu oldu. 1981 yılında İstanbul'da doğan Turak, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. Kariyerinde tiyatro oyunları, televizyon dizileri ve sinema filmlerinde yer almaktadır. Seslendirme çalışmalarıyla da tanımlanan Mert Turak, birçok animasyon filminin Türkçe dublajına katılmıştır. Özellikle "Kral Şakir" adlı animasyon dizisinde "Şakir" karakterine seslendirmesiyle tanınmaktadır. Ayrıca "Karadayı", "Dayan Yüreğim", "Şahsiyet" ve "Aşk 101" gibi TV dizilerinde rol almıştır.

Mert Turak Nereli Alevi Mi

Mert Turak nereli?

Mert Turak baba tarafından Malatyalı, anne tarafından ise Makedonyalıdır. Annesi vergi memuru, babası ise öğretmendir. Mert Turak, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur.

Mert Turak Kiminle Evli Nereli Kaç Yaşında

Mert Turak alevi mi?

Oyuncu Mert Turak'ın, son röportajında yaptığı bir açıklama, Alevi kökenli olduğu iddialarını gündeme getirdi. Röportajda Turak, "Alevi geleneklerine ve ritüellerine her zaman saygı duydum ve kendimi bu kültüre yakın hissediyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi