Ordu'nun Aybastı ilçesinde bir restoran ile Ünye Cumhuriyet Savcısı Mücahid Şamil Koca arasında çıkan tartışma, arbedeye dönüştü. Olay sonrası gözaltına alınan 15 kişiden biri tutuklandı. Medyada, savcının mekanda boş yer olmamasına sinirlenip mekan sahiplerini ve çalışanları tehdit ederek gözaltına aldırdığı iddia edildi. Ancak, ortaya çıkan görüntülerde restoran çalışanlarının mekandan çıkarken savcıya saldırdığı görülüyor. Olay sırasında savcı Mücahit Şamil Koca'nın 9 aylık oğlu da yere düşerek yaralandı.

Mücahit Şamil Koca Olayı Ne

Koca Olayla İlgili Ne Dedi?

Savcı Koca, olayın ardından ilk kez açıklama yaptı. Koca, şöyle konuştu:

"Tavsiye üzerine 20:40'ta Güleç Restoran'a gittik. Siparişimizin süresi hakkında bilgi almak istedim; bir çalışan 20 dakika dedi. Üst kata geçelim dedik, tavırlar agresifti ama nedenini bilmiyorum. 'Üst katta temizlik var' dediler ve alt katta bir masa gösterdiler. Ancak, kasiyer siparişin 30 dakika süreceğini söyledi. Bu durumda, süreyi 30’dan 40’a, hatta 50’ye çıkarabileceğini düşündüm. Mekanı tekrar değerlendirdik ve belirtilen masaya oturmaya yeltendik. Ancak bir çalışan, siparişin 1 saat süreceğini söyledi. O ana kadar savcı olduğuma dair bir şey söylemedim. Sinirlenip mekan sahibini sordum ve savcı olduğumu belirttim. Mekan sahibi 'Savcıysan ben de bilmem neyim' gibi sözler sarf etti. Ortam gerildi ve büyümesini istemediğim için dışarı çıktım."

Mücahit Şamil Koca Savcı

Mücahid Şamil Koca İfadesi

Savcı Koca, olayın restoran dışında devam ettiğini belirterek, şu cümleleri aktardı:

"Dışarıda bir çalışanla 20-30 saniye konuştuktan sonra o da üzerime yürüdü. Hiç hakaret etmedim ve savcı olduğumu dışarıdaki adama söylemedim. Arbede sırasında bir yumruk yedim ve arkamda bulunan 9,5 aylık çocuğum 1,5 metreden yere düştü. Bu zamana kadar çocuğumun fotoğrafını paylaşmadım, ancak mağduriyetimi anlatmak zorunda kaldım. Jandarmayı aradım ve 'Bizi darp ediyorlar' dedim. Jandarma olay yerine geldiğinde, 'Savunmasızken vuruyorsunuz, hadi şimdi de yapın' dedim. Ancak bu sözler yanlış anlaşıldı ve kimseye küfür etmedim. Sadece sinirle 'Yazıklar olsun' dedim."

Koca, medyada çıkan haberlerin olayın çarpıtıldığını ve “sipariş geç kaldı diye gözaltına aldı” gibi yanlış yorumlar yapıldığını belirtti. "Bu süreçte yaşadıklarımı sadece güvendiğim insanlarla paylaştım. Olayın basında yalan şekilde yansıtılmasını beklemiyordum ve bu durum beni oldukça şok etti. Telefonlarım ve mesajlarım durmaksızın geliyor ve bunlara yanıt vermekte zorlanıyorum," diye ekledi.

Mücahit Şamil Koca Ifadesi

Mücahid Şamil Koca Kimdir?

Ünye Cumhuriyet Savcısı Mücahid Şamil Koca, hukuk kariyerine İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olarak başlamıştır. 2018 yılında mezun olduktan sonra hızla kariyerinde ilerlemiş ve 2021 yılında Ünye Cumhuriyet Savcısı olarak atanmıştır. Aslen Tokat’ın Niksar ilçesinden olan Koca, eğitimini Sâmiha Ayverdi Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır.

Mücahit Şamil Koca Kimdir

Mücahid Şamil Koca Rabia

Mücahid Şamil Koca, 18 Temmuz 2016 tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Olmamız gereken yerde, meydanlarda vatan nöbetindeyiz." ifadesini kullanmış ve rabia işareti yapmıştır. Bu paylaşımın ardından, X hesabını koruma altına almıştır. Koca, 30 Eylül 2021 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Savcısı adaylığından Ünye Cumhuriyet Savcısı olarak atanmış ve bu görevinde başarılı bir şekilde devam etmektedir. Mücahit Şamil Koca, evli ve bir çocuk babasıdır.

Mücahid Şamil Koca Aslen Nereli?

Ünye Cumhuriyet Savcısı Mücahid Şamil Koca'nın aslen Tokat’ın Niksar ilçesinden olduğu bilinmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi